Kiev'de 'sığınaklara gidin' çağrısı: 1 kişi hayatını kaybetti

Patlama seslerinin duyulduğu Kiev'de Belediye Başkanı Vitali Klitschko, bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin de yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararının ardından Rusya, Kiev ve Odessa kentlerine peş peşe hava saldırıları düzenledi. Yerel sakinlere 'sığınaklara gitme' çağrısı yapan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, başkentin güneyindeki konut dışı binalara Rus füzesinin isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin de yaralandığını söyledi. Telegram kanalından açıklama yapan Klitschko, "Yaralılar sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı" dedi.

ODESSA'DA ALTYAPI HASARI

Ukrayna'nın güneybatısındaki liman kenti Odessa'da ise füze saldırıları sonucu enerji altyapısının zarar gördüğü belirtildi. Odessa Bölgesi Askeri İdaresi, herhangi bir can kaybı olmadığını duyurdu.

ZELENSKIY, 'SEVİNDİRİCİ HABERLER' DEMİŞTİ

ABD ile Almanya'nın ülkesine tank verme kararlarını değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Bugün Ukrayna için son derece sevindirici haberlerin günü. Bir tank koalisyonu var" ifadelerini kullanmıştı. Ülkesinde Rusya'ya karşı savaşın devam ettiğini hatırlatan Zelenskiy, Ukrayna'nın savaşta zaferi elde edebilmesi için daha fazla silaha ihtiyaç duyduğunu dile getirmişti.

Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını duyurmasının ardından, Moskova yönetiminde ise tepki geldi. Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Neçayev, Almanya hükümetinin Ukrayna’ya kendi yapımı olan Leopard tanklarından gönderecek olmasına ilişkin, “Bu, var olan çatışmayı yeni bir sürtüşme seviyesine çıkaran son derece tehlikeli bir karar. Söz konusu karar, Almanya politikacıların, ülkelerinin bu çatışma içinde yer almak istemediği yönündeki açıklamaları ile de çelişiyor” yorumunu yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Kiev Ukrayna Rusya Odessa