Kılıçdaroğlu: Erdoğan gibi ekonomist değilim

Antalya'da esnafı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz" sözlerine, "Erdoğan gibi ekonomist değilim" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde esnafla bir araya geldi. Sabahın ilk ışıklarıyla hale giden Kılıçdaroğlu, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu daha sonra, esnaf ve çiftçilerle boş sebze kasalarının üzerine oturarak kahvaltı yaptı.

Çiftçi olmazsa oturup yemek yiyemeyeceklerini, sabah kahvaltı yapamayacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Siz üretiyorsunuz. Emek yapıyorsunuz. Sabaha karşı 3'te hale geliyorsunuz. Buradan sadece Antalya'ya değil, Türkiye'nin her yerine mal gönderiyorsunuz. Yaptığınız hizmet çok değerli. Çok büyük paralar da kazanmıyorsunuz. Keşke büyük paralar kazansanız. Gönderilen sebze Rusya'dan dönüyorsa bunda ciddi sıkıntılar var. Dış politikada sorunlar var. Orta Doğu'ya da açılmak lazım. Orayla da barışmak lazım. Niye kavga ettik? Suriye'ye de Ürdün'e de Lübnan'a da Mısır'a da mal gönderiyorduk. Niye kavga ediyoruz?" dedi.

'GÜBRE FİYATLARI, MAZOT FİYATLARI DAHA DA ARTACAK'

Kılıçdaroğlu, çiftçinin de asgari ücretle çalışan tüketicinin de fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Asgari ücret artmalı ki onlar da alışveriş yapsın. Önümüzde daha kötü günler olacak. Gübre fiyatları, mazot fiyatları daha da artacak. Dertlerinizi çok iyi biliyoruz. Bu işi çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahvaltıda Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nin eski başkanı Nevzat Akcan, “Biz hiç iyi değiliz sayın genel başkanım, 20-25 yıl önceki fiyatlardan ürün satıyoruz. Artık hiç kimseyi tutma şansımız kalmadı, her geçen gün toprağına küsüyor insanlar. 6 ay önce 100 liralık gübre olmuş 500 lira. Bu maliyetin altından kalkma şansı yok. Olmayan bir düşman gösteriliyor. ‘Aracı, fırsatçı, kan emici' hatta daha ilerisi ‘terörist' ilan ediyorlar ama bu sektörün hiçbir zincirinde bu paraları kazanan asla yok. Bu çalışan insanlar her gün gece 12.00- 01.00'de ayakta. Ama maalesef, ‘aracı, fırsatçı terörist' ilan ediliyor. Asla böyle bir şey yok sektörümüzde” diye konuştu.

'EKONOMİST DEĞİLİM, ONU SÖYLEYEYİM'

Bir kadın çiftçi de mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ederken, “Siz ekonomist olduğunuz için daha iyi bilirsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT yayınında söylediği "Ben ekonomistim" sözüne gönderme yaparak, “Estağfurullah ama Erdoğan gibi ekonomist değilim, onu söyleyeyim” karşılığını verdi.(HABER MERKEZİ)