Kılıçdaroğlu heyecanı: Partililer Antalya'dan Ankara'ya akın etti

CHP’li Antalya milletvekilleri, belediye başkanları Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına karar vereceği toplantıyı takip etmek üzere Ankara’da bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Türkiye’de gözler, Millet İttifakı'nın Ankara’da Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantıya çevrildi. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin beklenen açıklama öncesi, siyasi partiler arasında görüşmeler sürerken Antalya’dan Ankara’ya da yoğun bir trafik yaşandı. CHP’li Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer, belediye başkanları v partililerin geniş katılımıyla Ankara’da takip ettiği toplantıyı, İYİ Parti’nin Antalya milletvekilleri Feridun Bahşi ve Hasan Subaşı da Ankara’da izliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in henüz Altılı Masa toplantısına katılacağını dair açıklaması yapılmamıştı. Bu gelişme öncesi CHP'nin ve İYİ Parti'nin Antalya temsilcileri, görüşmelerin olumlu sonuçlanacağı konusunda hemfikirdi.

ANTALYA’DAN 20 OTOBÜS KALKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP’li tüm ilçe belediye başkanları, toplantının sonucunu Ankara’da takip etme kararı aldı. Başkanların bir kısmı siyasi gelişmeleri takip etmek üzere hali hazırda Ankara’dayken, bir kısmı ise Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. CHP Antalya İl Başkanlığı da Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için il ve ilçe yöneticileri ile partililerin olduğu 20 otobüsle Ankara’ya gitti.

ARI: SONUÇ İYİ OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR

Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde siyasi gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Antalya’nın kurtuluş yıldönümü etkinliklerine katıldığımız için Ankara’daki parti merkezine yeni ulaştık. Burada çok yoğun bir katılım var. Toplantı biraz ertelendi, bazı gelişmeler var. Henüz detayları öğrenmeye çalışıyoruz ama şu anda siyasi havanın olumlu olduğunu söyleyebilirim. Görüşmeler iyi sonuçlanacak gibi görünüyor, şu anki görüntü öyle” dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SONUNA KADAR YANINDAYIZ'

Öğle saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne ulaştıklarını söyleyen partinin Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Şu anda burada bütün hazırlıklar tamamlandı. Bütün illerden partililer geliyor bizim gibi. Yurt genelinden çok geniş katılım var. Toplantı sırasında birkaç ilden gelen CHP’liler Saadet Partisi’nin önünde olacak. Diğerleri CHP Genel Merkezi önünde olacaklar. CHP Genel Merkezi’nde bekleyişteyiz. Dün gece saatlerinde bugünkü önemli toplantıyı Ankara’da takip etme kararı aldık. Toplam 20 otobüsle yola çıktık. Antalya’dan tüm belediye başkanlarımız Ankara’da bir araya geliyor. Özel araçlarıyla yola çıkan da çok sayıda partilimiz var. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanındayız. Çankaya yolculuğumuz başlıyor. CHP Genel Başkanımızın yapacağı açıklamadan sonra partinin yetkili organlarının belirlediği şekilde siyasetimize devam edeceğiz. Seçim sürecini, yapıcı, uzlaşmacı, milletin taleplerine cevap verecek bir anlayışla sürdüreceğiz” dedi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ ANKARA’DA

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karaca da beklenen toplantıyı partinin il yöneticilerinin Antalya’da, milletvekillerinin ise Ankara’da takip ettiğini belirtti. Karaca, şöyle konuştu: “Şu anda toplantının sonucunu bekliyoruz. Milletvekillerimiz Ankara’da gelişmeleri takip ediyor. Antalya’daki en önemli hareketlilik ise domatese ihracat yasağı konusunda yaşanıyor. O nedenle Antalya’dayız. Ankara’da siyasi gündem yoğunluğu varken, yerelin de gündemi ekonomik sorunlar. Seçim gündemi devam ederken, biz de burada bu sorunları gündeme getirmeye ve çözümler geliştirmeye çalışıyoruz.” 

'SEN BU MİLLETİN EN BÜYÜK ŞANSISIN'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından verdiği mesajda, “Halkımızın umudu, ‘millet masası’. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Hep birlikte güçlenerek soframızı genişleteceğiz. Kazanan halkımız olacak. Millet ittifakımızın bir ve beraber olmasını diliyorum” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, şöyle not düştü: “Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeyiz. Ülkemizin geleceği için tarihi bir an yaşıyoruz. Aydınlık yarınlar için yola çıktık, yolumuz açık olsun. Başlıyoruz!”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda, “Halkın umudu! Sen ne badireler atlattın... Sen bu milletin en büyük şansısın. Dün, bugün ve yarın sonuna kadar yanındayız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa'ya geri dönme kararının ardından İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız. Millet masaya döndü” dedi.