Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi sona erdi: Hoş geldiniz, güle güle...

Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin merakla beklenen görüşmesi Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Ortak açıklamada İnce, "Çekilecek misiniz" sorusuna "hayır" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İnce Kılıçdaroğlu’nu parti genel merkezinin önünde karşıladı.

Saat 17.00'da başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel eşlik etti. 

Görüşme öncesi bir kişi Memleket Partisi Genel Merkezi önünde, “Sn. İnce oyları bölmeyin çekilin” pankartı açtı.

100 bin imzayı toplayan ve adaylığı netleşen Muharrem İnce’ye dönük “adaylıktan çekilmesi yönünde” çağrılar yapılırken gerçekleşen görüşmenin ardından iki liderler ortak açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU: HALİL İBRAHİM SOFRASINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Sayın genel başkan lütfedip çağrımızı kabul ettiği için teşekkür ederim. Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ilettik. Deprem bölgesiyle ilgili bir kanun teklifi hazırlıyoruz. O konuda Sayın Genel Başkan'a ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok ötesinde. Ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce de o kadar duyarlı. Bizi kabul ettiği için yürekten teşekkür ederim” dedi.

İNCE: DÖNE DÖNE VURUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan İnce ise, CHP liderine ziyareti için teşekkür ettikten sonra "Ayağınıza sağlık. Hoş geldiniz, güle güle" dedi. 

İnce şunları kaydetti: “İttifaklar olmalıdır siyasette. Fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır. İlke ittifakları olmalıdır. Bizim ilkelerimiz çok nettir. Biz Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. PKK’sına, IŞİD’ine, FETÖ’süne, Hizbullahına… Kadın hakları konusunda asla geri adım atmayız. Sığınmacıların gönderilmesi konusunda kararlıyız. İlkelerimizden asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir, bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir, bilime hukuka inanmamaktadır, beş dakika daha ülkeyi yönetmemelidir. Görüşlerimizi açık şekilde ifade ediyoruz.”  

"Erdoğan’ı göndermek derken adaylıktan çekilecek misiniz" sorusuna İnce “Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. PKK’lılar kaçak FETÖ’cüler ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle yanıt verdi.