Kılıçdaroğlu'na sözlü saldırıya tanık olan gazeteci: 'Gözleri doldu'

ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'da uğradığı sözlü saldırıda gözlerinin dolduğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman ziyaretini takip eden ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, ana muhalefet partisi liderinin mezarlıkta uğradığı sözlü saldırı sonrası gözlerinin dolduğunu söyledi.

 

Erşin, kişisel Twitter hesabında gün boyu yaşananları şöyle özetledi: 

"Mezarlıkta yurttaşların normal tepkisi, provokasyona dönüştürüldü. Kim mezarının başına çok kişiyle gelinse öyle bir acıyla tepki gösterirdi, bu provokatörlere zemin hazırladı. Mezarlıkta Ensar, TÜGVA ve HÜDA PAR’cılar vardı ve bu zemini bekliyordu. Diğer yandan Kılıçdaroğlu’na ilgi nedeniyle izdiham da yaşandı, tepki gösteren kadar seveni de vardı. Türbe ziyareti kesinlikle provoke edildi. Öncesinde fotoğraf çekilmek istendi, ziyaret sonrasına kaldı ve çıkışta provokatörler devreye girdi. Konvoya saldırı ise tamamen organizeydi, saldırı sonrası yürüyüş bile yapıldı. Bir gazeteci olarak bugünden hiç unutmayacağım mezarlıkta 'Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?' tepkisi sonrası Kılıçdaroğlu’nun gözlerinin dolması oldu. Yalan değil onu görünce benim de gözlerim doldu."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde deprem bölgesine giderek Adıyaman'ı ziyaret etti. Genç seçmenlere seslendiği, "Ben Alevi'yim" deyip kimlik değil ahlak ve erdem üzerinden oy istediği videodan bir gün sonra düzenlenen ziyarette, Kılıçdaroğlu önce depremzede mezarlığında dua ettiği sırada bir kişi tarafından hedef alındı. Mezarlıkta dua okunurken ortaya atılan bir kişi, ana muhalefet partisi liderini hedef alarak, "O Fatiha (suresi) okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun" diye imama çıkışmıştı.

Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında da CHP lideri ve beraberindeki heyet, türbede dua ettikten sonra avluda saldırı girişimine maruz kaldı. Bu olayın ardından Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman programının devamı iptal edildi. CHP liderinin havalimanına gitmekte olduğu açıklanırken, bu kez de kentte seçim çalışması yürüten CHP araçlarından birine, AK Parti’nin Kahta ilçesindeki seçim ofisi önünde bekleyenler tarafından tekme, yumruk ve küfürlü saldırı haberi gelmişti.

Kılıçdaroğlu, bir günde yaşanan üç ayrı provokasyonun ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada itidal çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz" demişti. (HABER MERKEZİ)