Kılıçdaroğlu'ndan 'Doğukan Çep' yanıtı: Feriştahı gelse takip edeceğiz

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ilk duruşmasının 3. celsesine verilen arada açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş davasına verilen arada açıklama yaptı. Ayşe Ateş yaptığı açıklamada, “Bu siyasi cinayeti adi bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Adi bir olayla katledilmedi siyasi olayla katledildi” ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu siyasi cinayeti adi bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Ülkü Ocakları taraftarlarının yer yer MHP MYK üyelerinin Genel Başkan Yardımcıları’nın söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyorlar. Bu kurulan kumpas bunların başlarına geçecek. Devletin adil yüzüyle tanışacaklar. Bir set çekmişler o setin arkasına geçilmesin istiyorlar. Siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne kadar kumpas kurarsa kursunlar başlarına geçecek.”

Mahkeme Başkanının tavırları hakkında konuşan Ayşe Ateş, ‘siyasi baskının bir gölgesi’ dedi.

Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adalet arayan mağdur bir kadını dinlediniz. Eşini kaybeden bir anneyi dinlediniz. Mahkeme salonunda sanki olay siyasi değil de adi bir olaymış gibi algı yaratılıyor. Cinayet siyasi bir olaydır. Rahmetli akademisyen ve siyasidir. Adi bir olayla katledilmedi siyasi olayla katledildi. Salonda birbirleriyle anlaşan bir yapıyla neleri konuşacaklarını anlaşan yapıyla karşı karşıyayız. Adalet gerçekleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder. Ayşe Ateş’in davası 83 milyonun davasıdır. Bu dava adalet davasıdır.”

Doğukan Çep’in hedefi olması hakkındaki soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Adaleti savunduğum için. Bunu hazmedemiyor.  Nasıl olsa bu siyasi davadır. Cinayeti işleriz büyüklerimiz gelir bu olayı kapatır diye düşünüyorlardı. Ama baktılar ki karşılarında ‘Bay Kemal’ var. Adaleti savunmazsak insanlığı yok etmiş oluruz. Onların feriştahı gelse bu davayı takip edeceğiz” dedi.

'NEREDESİN, BURADAYIM' POLEMİĞİ

Önceki günkü duruşmada Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Bay Kemal nerede" diye bağıran sanık Doğukan Çep bugün de duruşma başladığında yoklama alınırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kendisine yönelik yaptığı açıklamada söylediği "Buradayım" sözlerine benzer şekilde "Buradayım" diye seslendi.