Kılıçdaroğlu'ndan motorin zammına tepki: Kara Kış Fonu hemen kurulmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, motorine üç günde ikinci kez zam gelmesini değerlendirdi. "Milletimiz kaderine terk edilmiştir" diyen Kılıçdaroğlu "Kara Kış Fonu acilen kurulmalıdır" mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün duyurulan motorin zammına tepki gösterdi. 'Kara Kış Fonu' kurulmasını öneren Kılıçdaroğlu, yarın tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelere davet mektubu göndereceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Akaryakıta yine zam geldi. Kara Kış Fonu hemen kurulmalı, hemen! Tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelerimize yarın davet mektubu göndereceğim. Bu millet için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere acilen toplanmamız lazım. Milletimiz kaderine terk edilmiştir!"

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bugün motorine 23 kuruş daha zam geldiğini duyurdu. Bu zamla motorinin litre fiyatı benzini geçti, 8 lira seviyesinin üstüne çıktı. Bugünkü zam ekim ayında yapılan 3. zam oldu. (HABER MERKEZİ)