Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e, Erdoğan yanıtı: Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmemesini eleştiren CHP lideri Özel'e yanıt verdi: Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist, halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum....

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'normalleşme' adımlarını 'müzakere değil mücadele' diyerek eleştirdiği halefi Özgür Özel'in; görevdeyken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmemesine yaptığı eleştirilere yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu İzmir'de Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD) sansürün kaldırılışının 116’ncı yılında düzenlediği Basın Özgürlüğü Buluşması etkinliğine katıldı. 

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Son seçimlerdeki ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkenin cumhurbaşkanıyla bayramlaşmıyor, Anıtkabir'de bile el sıkışmıyor, camide bile göz göze gelmiyor. Ülkeyi yönetmeye talip olan ve son seçimlerde birinci parti olmuş, bugün seçim yapılsa bütün anketlerde birinci parti çıkan bir partiye bu tablo yakışmaz. O yüzden ilk adımı ben attım" sözlerine yanıt verdi.

"Yaşadığımız tablo Türkiye’de demokrasi olmadığı gerçeğini gösteriyor. Anayasa askıya alınmıştır" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "BOP Eş Başkanı’nın elini sıkmıyorum, siz konuşabilin diye elini sıkmıyorum, selam vermiyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlarımızı 3 kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. Gezi’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan için elini sıkmıyorum ve yüzüne bakmıyorum.

Beni tehdit ettiği için değil, hakaret ettiği için değil, saldırılara uğradığım için değil, gazeteciler, öğrenciler ve akademisyenlerin hakkını hukukunu savunmak için onun elini sıkmadım.

Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için onun elini sıkmayacağım ve yüzüne bakmayacağım. Ülkeyi bir sığınmacı deposuna çevirdiği için elini sıkmayacağım.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım. Biz, sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz. Demokrasi asla lütufla gelmez, yürekli insanlarla olur. Hapislerden korkmayacağız, linç girişimlerinden korkmayacağız. Güzel bir demokrasiyi inşa etmek için mücadele edeceğiz."

 

(HABER MERKEZİ)