Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı meydana Kubilay isminin verilmesine Cumhur İttifakı engeli

Adana Kozan'da kent meydanına Menemen olayında öldürülen Kozanlı Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının verilmesi önerisi Cumhur İttifakı oyları ile komisyonda beklemeye alındı.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozan ilçesinde yapılan ve açılışını bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı meydana 1930 yılında İzmir'de öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının verilmesi önerisi Cumhur İttifakı oyları ile komisyonda beklemeye alındı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Türkan Saylan isminin bir sokağa verilmesi teklifi de Cumhur İttifakı tarafından komisyonda beklemeye alınmış ve AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un “İsmi yaşatılmayacak” sözleri tartışmalara sebep olmuştu.

KILIÇDAROĞLU BUGÜN AÇILIŞINI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kozan’da bir gündüz bakım evi ve meydanın açılışına katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışın gerçekleştireceği gündüz bakım evine ismi kurtuluş savaşı ile özdeşleşen Sır Elif, kent meydanına ise 23 Aralık 1930’da cumhuriyet karşıtı bir ayaklanmada öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın isminin verileceğini duyurmuştu.

TEKLİF MECLİSE GELDİ, CUMHUR İTTİFAKI KOMİSYONA GÖNDERDİ

Kubilay’ın isminin doğduğu ilçe olan Kozan’da yapılan kent meydanına verilmesine ilişkin teklif 17 Aralık’ta gerçekleştirilen Adana Büyükşehir Belediyesi olağan meclis oturumunda gündeme alındı. AK Parti’li Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı’nın katılmadığı oturumda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gündeme alınan teklife ilişkin, AK Parti’li meclis üyesi Vedat Gündoğan tarafından Cumhur İtifakı adına komisyona havale edilmesi teklifi getirildi. Gündoğan’ın teklifi Millet İttifakı meclis üyelerinin ret oyuna karşı Cumhur İttifakı üyelerinin kabul oyu ile oy çokluğuyla komisyona havale edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği kent meydanı Mustafa Fehmi Kubilay Kent Meydanı ismiyle açılsa da meydana Kubilay isminin resmi olarak verilmesine ilişkin teklif en erken 2022 yılı ocak ayı oturumlarında yeniden görüşülebilecek.