Valilik: SMO içindeki 2 grubun çatışması sırasında 1 roket mayınlı araziye düştü

Suriye Milli Ordusu içindeki gruplar arasında çıkan çatışmada, bir roket Kilis'te mayınlı araziye düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kilis’teki mayınlı bölgeye düşen roket nedeniyle bölgede yangın çıktı.

İHA'nın haberine göre, akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen 2 havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de havan mermilerinin atıldığı bölgeye bombardıman düzenlediği iddia edildi.

DHA'nın haberine göre, güvenlik kaynakları Suriye'deki çatışmada sırasında bir roketin mayınlı araziye düştüğü, TSK'nin karşılık verdiği iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Kaynaklar, "Hududun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" dedi. 

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Suriye Milli Ordusu (SMO) içindeki 2 grup arasında çatışma çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG-7 roketi mayınlı araziye isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik bir saldırı gerçekleşmemiştir" denildi.

(HABER MERKEZİ)