Kim ağlayarak özür diledi: Halkımızı zorluklardan kurtaramadım

Kuzey Kore'de Kim Jong-Un, 'ülkeye rehberlik edemediği için' özür diledi. "Bunun için gerçekten üzgünüm" diyen Kuzey Kore lideri, gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, iktitardaki İşçi Partisi'nin 75'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen askeri geçit töreninde 'ülkeye rehberlik edemediği için' özür diledi. Kim Jong-Un gözlerinin dolduğu anlar kameralara yansıdı.

Haftasonu düzenlenen askeri geçit töreninde konuşan Kim, "Halkımız bana güven duydu ancak ben onları tatmin edemedim. Bunun için gerçekten üzgünüm" dedi. Konuşmasında birçok kez ülkede Covid-19 vakasının kaydedilmediğini dile getiren Kim Jong-Un, "Çabalarım ve samimiyetim halkımızı zorluklardan kurtarmaya yetmedi" ifadelerini kullandı.

Başkent Pyongyang'daki geçit töreni, Kuzey Kore'nin yeni balistik füzelerini sergilemek için düzenlenmiş olsa da analistler, Kim Jong-un'un konuşmasının büyük bir kısmını halkın sempatisini kazanmak için kullandığını dile getirdi. Kim'den gelen nadir özrün Kuzey Kore ve rejimin üzerinde artan baskıya işaret ettiği belirtildi.

Kore Ulusal Birleşme Enstitüsü'nün Kuzey Kore direktörü Hong Min, Kim'in 'liderliği üzerinde baskı hissettiğini' dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Konuşmasının altında, Kim'in liderliği üzerinde baskı hissettiği anlaşılıyor. Konuşması sırasında 'ciddi zorluklar, 'sayısız sınavlar' ve 'tarihte görülmemiş felaketler' gibi terimler kullandı. Bu, yönetimde gerçekten de zorlandığını gösteriyor ve endişelerinden dolayı baskı altında hissediyor." (DIŞ HABERLER)