Kırıkhan’da usulsüz rezerv iddiası: 'Mahallelinin rızası var’ denildi

Hatay Kırıkhan'a bağlı Gündüz Mahallesi geçtiğimiz hafta rezerv alan ilan edildi. Mahalle sakini Serdar Taşdelen, muhtarın usulsüz imzalarla 'halkın rezerve onayı var' gibi gösterdiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Hatay’da rezerv alanı sınırları gün geçtikçe genişliyor. Geçtiğimiz hafta Kırıkhan ilçesi Gündüz Mahallesi de rezerv alan içine girdi, mahalle sakinlerine evleri boşaltmaları için tebligatlar da ulaştı. Evleri sağlam olan, rezerv alan istemeyen mahalle sakinlerinden Serdar Taşdelen, Gündüz Mahallesi Muhtarı Ufuk Sarıfakıoğulları’nın kendilerini ‘oyuna’ getirerek, mahallelinin ‘rezerv alana rızası var’ şeklinde yansıttığını söyledi.

Mahalleli geçtiğimiz günlerde rezerv istemediklerine dair Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi, Kırıkhan Belediyesi önünde de basın açıklaması yaptı.

'APARTMANA ALIŞIK İNSANLAR DEĞİLİZ'

Serdar Taşdelen, 6 Şubat depremlerinde mahallelerinde yıkılan evlerin 100 yıllık evler olduğunu, tek katlı bahçeli evlerin sağlam kaldığını, içinde insanların oturduğunu söyledi.

Mahallede herkesin tapulu bir parseli olduğunu, rezerv değil de yerinde dönüşüm istediklerini belirten Serdar Taşdelen, “Bizim evimiz, toprağımız dededen kalma. Biz apartmana alışık insanlar değiliz. Tek katlı, bahçeli müstakil evlerde kalmak istiyoruz. Hepimizin evin dışında arsa payları var ne olacak bu paylar. Biz kalabalık aileleriz, 90 metrekare yerde kalamayız” dedi.

'MUHTAR EVİNİN YIKILMAYACAĞININ SÖZÜNÜ ALDI'

Gündüz Mahallesi Muhtarı Ufuk Sarıfakıoğulları’nın depremde beş katlı evinin yıkıldığını, kendi evini kurtartmak için tüm mahallenin rezerv alana girmesi çabası içinde olduğunu iddia eden Taşdelen, şunları söyledi: “Ufuk Sarıfakıoğulları su dağıtımı sırasında mahalleliye ‘Evlerin yeniden yapılması için imza atmaya mecbursunuz’ dedi. İnsanlar rezerv için imza attığını nereden bilsin. Muhtar da yetkililere ‘insanları rezerv istiyor, imzaları da var’ diye bildirdi. Konu anlaşıldığında iş işten geçti. İlginç bir şey daha var. Muhtar Ufuk Bey iki ay önce bir daire aldı, bu dairenin olduğu yer de rezerv alanı ama bazı siyasilerden yıkılmayacağına dair söz almış, hani projedeki evlerin hepsi yıkılacaktı?”

Gündüz Mahallesi Muhtarı Ufuk Sarıfakıoğulları

'REZERV DEĞİL YERİNDE DÖNÜŞÜM'

Tüccar kafalı olmadığını, depremden önce evini istese müteahhitte verip, 4-5 daire sahibi olabileceğini ama bunu istemediğini belirten Serdar Taşdelen, kendisi de dahil mahallelinin tek katlı bahçeli, ayaklarının toprağa değdiği bir yerde yaşamak istediklerini vurguladı.

Taşdelen, bu işte zor olmayacağını, kendilerinin de rezerv değil yerinde dönüşüm istediğini belirtti.

MUHTAR SARIFAKIOĞULLARI: İMZALAR USULSÜZ DEĞİL

Hakkındaki usulsüz imza topladığı iddialarını reddeden Ufuk Sarıfakıoğulları, insanların imzaları rezerv alan için attığını bildiğini söyledi. Mahallede evi yıkılanların rezerv alan istediğini, yıkılmayanların da istemediğini belirten Sarıfakıoğulları şöyle devam etti: “Bir süre bir anlaşma olmadı, biz de imzaları gönderemedik hükümete. Ben arada kaldım. İnsanlar bana bu sözleri söyleyeceğine yetkililere, evler bitince ne alacağız, bitene kadar nerede oturacağız bunları sorsunlar. Yok rüşvet aldı, yapı verdiler herkes bir şey söylüyor. Sadece bizim mahalle değil sekiz mahallede rezerv alanı oldu, onu da mı ben yaptım?”

Sarıfakıoğulları, rezerv alanından iki ay önce aldığı ve yıkılmayacağına dair söz aldığı iddia edilen daire için de “Evet aldım, para benim param, yıkılırsa da yıkılır size ne? Yedi kişi bir konteynerde kalıyoruz. Psikolojim bozuldu. Sağlığım daha önemli. Yıkılmayacağının teminatını almadım, yıkılırsa yıkılır” diye konuştu.