Kırım'da hava üssü yakınlarında patlama: Ukrayna İHA'sı düşürüldü

Kırım'da Ukrayna İHA'sını düşürmesi sonrası Rusya'nın kontrolündeki Belbek Hava Üssü yakınlarında en az dört patlama olduğu aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da peş peşe patlamalar yaşanmaya devam ediyor.

Reuters haber ajansına göre, Kırım'ın yönetim merkezi Sivastopol'da bir Ukrayna İHA'sının düşürülmesi sonrası Belbek Hava Üssü yakınlarında en az dört patlama yaşandı. Sivastopol Valisi Mihail Razvozhayev, Belbek Hava Üssü'ne yaklaşan Ukrayna İHA'sının Rus uçaksavar mevzilerinden açılan ateşle düşürülmesi sonrası patlama seslerinin duyulduğunu aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Ukrayna güçlerine Kırım'da Rusya'nın komuta merkezleri ve lojistik üslerinden "uzak durmaları" için çağrıda bulundu.

BELGOROD'DA MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA

Öte yandan, Rusya'nın Belgorod kentinde ise Ukrayna sınırına yakın bir mühimmat deposunda çıkan yangının ardından iki köyün boşaltıldığı açıklandı. 

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, Ukrayna sınırına 50 kilometre mesafedeki Timonovo köyü yakınlarında bir mühimmat deposunun alev aldığını belirterek, herhangi bir can kaybının bildirilmediğini de sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)