'Kırmızı bültenle aranan baron özel jetiyle kaçtı'

Hollandalı uyuşturucu baronu Tombul Jos'un arkasındaki isim olduğu söylenen Abdullah Alp Üstün, Timur Soykan'a yaptığı açıklamalarda iddiaları yalanladı, Tombul Jos ile ilişkilerini anlattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Birgün yazarı Timur Soykan Türkiye'nin en büyük uyuşturucu baronları davasında ‘Tombul Jos’un arkasındaki güç olduğu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı, kara para akladığı ve Don Carleone lakaplı olduğu ileri sürülen Abdullah Alp Üstün ile görüştü. Üstün, 13 ay tutuklu kaldıktan sonra, iki hafta önce İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tüm diğer sanıklarla birlikte tahliye edildi. Savcılığın itirazı üzerine 5 gün sonra İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Alp Üstün ve diğer 6 sanığın tekrar tutuklanması kararı aldı. Ancak o 5 gün içinde tahliye edilen tüm sanıklar kayıplara karışmıştı. 

Sahte pasaportla yurtdışına kaçan Abdullah Alp Üstün, Timur Soykan'a yaptığı açıklamada hakkındaki tüm iddiaları yalanladı. Üstün, eşinin kız kardeşi ile evli olan Tombul Jos'un Türk vatandaşı olmak için kimlere para verdiğini ve ülkeden nasıl kaçtığını Soykan'a anlattı. Üstün'ün anlattıklarının bir bölümü şöyle: 

"Jos Türkiye’den nasıl kaçtı?

Göç İdaresi’nden serbest bırakıldıktan sonra Kırmızı Bülten çıktı. Her yerde Jos’u aramaya başladılar. 2021 Mayıs ayının sonunda Abhazya’ya gitti ve oradan oturum aldı.

Nasıl gitti?

Özel jetiyle diye biliyorum.

Kırmızı Bülten ile aranırken özel jetiyle nasıl uçabildi?

Ben öyle biliyorum. Sadece birkaç saat telefonu kapalı kaldı. Sonra beni arayıp ulaştığını söyledi. Önce Abhazya’ya gitti, sonra Rusya’ya geçti. Zaten ‘Hollanda beni kolaysa Rusya’dan alsın’ diyor.

13 Haziran 2023’te Bodrum Yalıkavak’taki villada Fuat Aksoy ile birlikte gözaltına alındınız. Onun telefonunda bulunan şifreli mesajlarda kod adının ‘Messi’ olduğu, Avrupa’ya kokain sevkiyatı yaptığı anlaşıldı. Fuat Aksoy ile nasıl tanıştınız? Neden aynı villadaydınız?

Fuat Aksoy ile 5-6 yıl önce İspanya’da tanıştım. Oradaki otomotiv şirketimden araba satın aldı. Sonra arkadaş olduk. Dubai’de yaşıyordu. Türkiye’ye geldiğinde görüşürdük. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına dair bir bilgim yoktu. Bodrum’a villa bakmak için gelmişti. 15 tane villa baktık. Tesadüf eseri, benim yanımda kaldı. Ben tutuklandığımda Fuat Aksoy, serbest bırakıldı. Telefon mesajları anlaşıldıktan sonra yakalanmadı."

(HABER MERKEZİ)