Kişiye özel ilanda son nokta: Kitap ve tezlerin adları bile yazıldı

Üniversitelerde kişiye özel ilanlara son noktayı koyan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi oldu. Akademisyen ilanlarının şartlarında çalışma ve kitapların ismine de yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üniversitelerin "kişiye özel kadro" olarak nitelendirilen ilanlarla yaptığı alımlara bir yenisi daha eklendi. İlanlarda kadro verilecek kişilerin çalışmalarının başlıklarına dahi yer verildi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Resmi Gazete’de ilan yayımlayarak profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Psikolojisi Anabilim Dalı için açılan doçent ilanında, “Çocuklarda inanç gelişimi, kadın dindarlığı ve psikolojik iyilik halleri üzerine çalışmış olmak” şartı arandı.

İlanın şartlarını karşılayan H.A.Ç.’nin, “İlkokul çocuklarının inanç gelişimi: Psiko-teolojik bir yaklaşım” başlıklı yüksek lisans tezi bulunuyor. H.A.Ç.’nin doktora tezinin başlığı ise “Kur’an kurslarına devam eden kadınlar arasında dindarlık biçimleri, dini başa çıkma faaliyetleri ve psikolojik iyilik halleri” olduğu öğrenildi.

KİTABIN İSMİ BİLE YER ALDI

İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalına alınacak diğer doçent için ise “Çocuklarda ölüm psikolojisi, varoluşçu psikoloji ve din üzerine çalışmış olmak” şartı arandı. Şartları karşılayan S.Y.’nin doktora tezinin başlığı ise “Çocukların bilişsel ve dini gelişiminde ölüm olgusu.” S.Y.’nin ayrıca “Irvin D. Yalom’un Psikoterapi Yaklaşımında Varoluşsal Kaygı ve Din” isimli bir kitabı da bulunuyor.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü için açılan doçent ilanına, “Pazarlama bilim/sanat alanında Doçent unvanı almış, Boykot davranışı ile çevrimiçi etkinlik üzerine çalışma yapmış olmak” şartları arandı.

Şartları karşılayan P.Y.K’nin İngilizce olarak, “Tüketici etnosentrizminin boykot davranışındaki rolü: Ya yerel bir işletme aşırı davranırsa?” ve “Sosyal Medya Katılımının Sosyal Faydalar ve Davranışsal Niyetler Üzerindeki Etkileri: Çevrimiçi Etkinlikler Örneği” başlıklı çalışmaları bulunuyor. 

(ALINTI)