Akademisyenler yazdı!
'Barış İçin Akademisyenler' İletişim Yayınları'ndan çıktı. Kitap, sürece hukuki açıdan yaklaşıyor.
DUVAR - "Barış İçin Akademisyenler" girişimi adına, "Kürt sorununda barışçı çözüm" talebiyle yayımlanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri, hemen ardından bildiriyi imzalayan akademisyenler hakkında birçok soruşturma açılmasına sebep oldu.
Çoğunun işlerine de son verildiği bu akademisyenler ve yaşadıkları süreçle ilgili Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz yaptıkları kapsamlı çalışmayı kitaplaştırdılar.
SÜRECE HUKUKİ AÇIDAN YAKLAŞMAK
Kitapta, insan hakları ve düşünce özgürlüğü alanındaki çalışmalarıyla bilinen Kerem Altıparmak ve Yaman Akdeniz, 11 Ocak 2016’da yayımlanan bildirinin üzerine gerçekleştirilen 'takibat, cezalandırma ve göreve son vermeler'i hukukî açıdan sorguluyor.
Bildiriye imza atan üniversite mensubu sayısının 2.212 gibi bir sayı olması, bu baskıların akademide geniş bir kesimi doğrudan etkilediğini ortaya koyuyor.
Sürecin sadece genel hukuk ilkeleri bakımından değil, mevcut yasalar ve disiplin yönetmelikleri bakımından da incelendiği eserde aynı zamanda akademik özgürlüğün ve düşünce özgürlüğünün nasıl yıpratıldığı da irdeleniyor.