Hasan Ali Toptaş, Diyarbakır’da 6 saat boyunca kitap imzaladı

Yazar Hasan Ali Toptaş, kitaplarını imzalamak ve okurlarıyla söyleşmek üzere Diyarbakır’a geldi. 6 saat boyunca kitaplarını imzalayan Toptaş, “İmza günlerine çok katılmıyorum. Bu nedenle olsa gerek, okur evden getirdiği 7-8 kitabı imzalatıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Dili, kurgusu ve konularıyla Türkçe edebiyatın önemli yazarları arasında yer alan Hasan Ali Toptaş, Diyarbakırlı okurlarıyla bir araya geldi. Diyarbakır’ın yeni kitapçısı Yayınağacı Kitabevi’nde okurlarıyla bir araya gelen Topbaş, saatlerce kitaplarını imzaladı.

Sorularımız için imzaya küçük bir ara veren Toptaş, Diyarbakırlı okurun ilgisinden memnun olduğunu ancak şaşırmadığını söyledi. Toptaş, “Çünkü daha önce dört kez geldim Diyarbakır’a ve o zaman da görmüştüm okurun ilgisini” dedi.

'POPÜLER KÜLTÜRLE OLUŞAN BİR ŞEY DEĞİL BU'

İmza için okurların uzun zaman sırada beklemek zorunda kaldı. Toptaş, 6 saat boyunca kitaplarını imzaladı. Ancak en uzun imzayı İzmir’de gerçekleştirdiğini belirten Toptaş, İzmir’de 7 saat 15 dakika imza yaptığını vurguladı.

Toptaş, okurun ilgisini ise şöyle dile getirdi: “İlk kitabım 1987’de yayımlandı, 30 yıl olmuş. Okurun Hasan Ali Toptaş’ın yazdıklarına ilgisi ve sevgisi milim milim kat edilen bir mesafenin sonucunda oldu. Popüler kültürle oluşan bir şey değil bu.”

Diyarbakır’ı sevdiğini ve burada kendi şehrinde hissettiğini belirten Toptaş, “İmza günlerine çok katılmıyorum. Bu nedenle olsa gerek, okur evden getirdiği 7-8 kitabı imzalatıyor” dedi. (DUVAR)