Muhterem Nur'a 'hayat hikâyesi' ihtarı

Yazar Gülşen İşeri, hayatını kaleme aldığı Muhterem Nur’a ihtarname çekti. Nur, yapımcılara kitabını satmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Gülşen İşeri, geçen yıl mayıs ayında Doğan Kitap etiketiyle çıkan ‘Muhterem Nur - Ömrümce Ağladım’ kitabının film/dizi haklarını kendisinden habersiz sattığı gerekçesiyle Muhterem Nur’a ihtarname çekti. Kitabın yazarı Gülşen İşeri, kendisinin böyle bir anlaşmadan haberdar olmadığını ve hem Muhterem Nur’a hem de kitabın haklarının devredildiği iddia edilen yapımcı Nuri Yıldırım’a bir ihtarname gönderdiğini ifade etti. Muhterem Nur ve yapımcı Nuri Yıldırım ise ortada kitap haklarının satışıyla ilgili bir anlaşma olmadığını belirtti.

Milliyetten Gülden Öktem'in haberine göre, Gülşen İşeri, “Muhterem Nur’un, benim yazdığım kitabın film ve dizi haklarını sattığını, hem yapım şirketi sahibi Nuri Yıldırım’dan hem de Muhterem Nur’un yakın çevresinden öğrendim. Ben sadece Muhterem Nur’a ihtar göndermedim, filmin yapımcısı Nuri Yıldırım’a da gönderdim. Benim eser sahibi ve yazar olarak sözleşmem var, Muhterem Hanım benden habersiz herhangi bir film/dizi sözleşmesine imza atamaz. Şirket de benden onay almadan herhangi bir imzaya oturamaz. Şu anda yapılan sözleşme tamamen geçersiz. Ben sesimi çıkarmıyordum ve açıkçası beni arayacaklarını düşünüyordum. Ama işin boyutu hiç öyle olmadı, tam tersi ben sustukça görmezden gelmeye başladılar.

İki buçuk yıllık bir sürede hazırlandı kitap ve bu benim için bir emek davası. İhtar çekmeye karar verdim ama sonrasında da şöyle şeyler gelişti: Nuri Yıldırım’ı konu hakkında arayınca ‘Ben Muhterem Hanım’ın hayatını aldım, kitabı değil’ dedi. Bu konuşmanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Muhterem Hanım Hürriyet gazetesine kitabının film ve dizi haklarını tamamen Nuri Yıldırım’a devrettiğine dair bir açıklama yaptı” dedi.

'HAYATIMI KİMSEYE SATMADIM'

Muhterem Nur ise, “Kitabımın sahibi Gülşen Hanım değil. Ben ona hayatımı anlatıp, kitabımı yazdırdım. O sadece benim yazarım. Eser sahibi olarak o kendisini yazdırmış. Eser sahibi kim olabilir, soruyorum size, kimin hayatı o? Kitabımın yazarı olarak kabul ettim kendisini. Her şeyin bir bedeli vardır, karşılığını verir o, ben de satarım her şeyi. Öyle bir devir hakkı varsa elinde, mahkemeye versin. Durmasın. Yazar değilim, yazar olarak o eserin sahibi; ben de benim hayatımın sahibiyim. Hayatımı ona değil kimseye satmadım. Yapımcı Nuri Yıldırım ile düşündüğümüz proje kitap üzerinden gitmiyor. Hayatım üzerinden gidiyor, kitapla kesinlikle ilgisi yok” diye konuştu.

'NURİ YILDIRIM: O KİTAPLA BİR İLİŞKİM YOK’

Olaya ilişkin Nuri Yıldırım şu açıklamayı yaptı: “Ben şu an “Müslüm” filmini çekiyorum. Gülşen Hanım’ın yazdığı kitabın haklarını almadım, orada bir bilgi sorunu var. O kitap başka bir telif anlaşmasının konusu. Ben sadece, “Eğer Muhterem Hanım’ın hayatı filme çekilecek olursa, onunla ilgili, hayatıyla ilgili bir şey yaparız dedim. Halka mal olmuş insanların hayatlarını herhangi bir telif anlaşması olmadan çekebilirsiniz. Ayrıca biz böyle bir film çekmiyoruz ve herhangi bir planımız da yok kısa vadede. O kitapla bir ilişkim yok ve Muhterem Hanım ile o kitap üzerinden bir sözleşme yapma işimiz yok."