İzmir'de şiir tartışılıyor

İzmir'de 'Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir' sempozyumu yapılacak. Etkinlik, 16-17 Mart'ta gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR  - İzmir Konak Belediyesi’nce iki gün sürecek “Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir” konulu bir sempozyum düzenleniyor. 21 Mart’ta kutlanan Dünya Şiir Günü'nden önce, 16 ve 17 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte, şiirin “hakikat ve çağ” ilişkisi tartışılıp sorgulanacak.

İlk günkü etkinlikler Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, ikinci günün etkinlikleriyse Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Oruç Aruoba, Sina Akyol, Tamer Gülbek, Veysel Çolak, Hüseyin Yurttaş, Fergun Özelli, Yusuf Alper, Asuman Susam, Olcay Özmen gibi eski yeni kuşaktan şairlerin konuk olacağı “Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir” konulu sempozyumun programı ve katılımcıları şöyle: Sempozyumun başlayacağı 16 Mart 2018 Cuma günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde aat 16.00-16.40 arasında Sema Pekdaş’ın açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlikte ayrıca Asuman Susam, Oruç Aruoba birer konuşma yapacaklar.

Sempozyumun 16.45-18.00 saatleri arasında yapılacak ilk oturumunun yönlendiricisi Tuğrul Keskin olacak. Konuşmacılar ve konu başlıklarıysa şöyle: İsmail Mert Başat “Firar Halindeki Gerçek ve Şiirin Hakikati”, Hüseyin Yurttaş  “Çağın Şiirini Yakalamak”, Veysel Çolak  “Bu Çağda ve Şimdinin İçerisinde Şair ve Şiir”.

İkinci oturum 18.00-19.15 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu bölümün yönlendiricisi Hayri K.Yetik olacak. Konuşmacılar ve konu başlıklarıysa şöyle: Fergun Özelli “Hakikat-Sonrası Bir Çağda ve Çağa Şiir Ne Söyler?”, Muzaffer Kale “Her Bilgi Şiir İçin Değişik Bir Vitamindir”, Hüseyin Peker “Çağ ve Şiir”. 19.15-20.00 saatleri arasında verilecek aranın ardından Teoman Kumbaracıbaşı’nın “18 Şiir 18 Şarkı” adlı konseri gerçekleştirilecek.

Sempozyumun ikinci günü Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. İkinci günün ilk etkinliği Altay Ömer Erdoğan’ın yönlendiriciliğinde 13.00- 14.30 saatleri arasında yapılacak oturumla gerçekleşecek. İlk oturuma katılacak konuşmacılar ve konu başlıkları şöyle: Hayri K. Yetik “Yadsımanın Yadsıması”, Ece Apaydın “Simülasyon ve Gerçeklik”, Halil İbrahim Özbay “Boşlukta Sallanan Saat ya da Altın Çağ”.

Tamer Gülbek’in yönlendiriciliğinde gerçekleşecek ikinci oturum 14.30-15.30 saatleri arasında yapılacak. Bu bölümün konuşmacıları ve konu başlıklarıysa şöyle: Duygu Kankaytsın “Şiirin Hakikati”, Sina Akyol “Şiir ve Çağı”, Yusuf Alper “Şiir Yaratım Süreci, Çağ ve Hakikat”. Sempozyumun son oturumu 15.50-17.00 saatleri arasında yapılacak. Yönlendiricisi Hakan Cem’in olacağı oturuma katılacak konuşmacılar ve konu başlıkları da şöyle: Asuman Susam “Mükemmel Yabancılaşma Versus Şiir”, Hüsamettin Çetinkaya “Şiir Hakikat Yalan”, Semih Çelenk “Şiir; Tezvirata Karşı Masalsı Hakikat”. Sempozyumda son olarak “Şiir Forum” gerçekleştirilecek. 17.00-18.15 saatleri arasında düzenlenecek forumun yönlendiricisi Mutlucan Güvendir olacak. Katılımcılarsa: Olcay Özmen, Erkan Karakiraz, Seçil Avcı, Neslihan Yalman, Enes Kurdaş, Özgür Balaban. (DUVAR)