Woody Allen'ın kitabı iptal edildi

Hachette Yayınevi, cinsel istismar ile suçlanan Woody Allen'nın kitabını basmayacağını duyurdu. 1990’lı yıllarda iki soruşturma geçiren ancak hakkında dava açılmayan Woody Allen, kendisine yönelik iddiaları reddetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hachette Kitap Yayınevi, cinsel saldırı ile suçlanan ABD'li yönetmen, oyuncu Woody Allen'ın notlarından derlediği anı kitabı Apropos of Nothing'i 7 Nisan’da Grand Central Publishing adlı yayınevi tarafından satışa sunulacağını duyurdu. Bu kararın üzerine yayınevine sosyal medyada tepki gelmesinin ardından Hachette Kitap Yayınevi, Allen'ın kitabını basmayacağını açıkladı.

Kitabın yayımlanacağının duyurulmasının ardından, Allen’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne süren Dylan Farrow da yaşadıklarını sosyal medyadan hatırlatarak tepkisini dile getirdi.

Farrow’un yazar olan erkek kardeşi Ronan Farrow ise kitap basılması durumunda yayıneviyle anlaşmasını sonlandıracağını açıkladı. Farrow, Hachette'in kitabı yayımlama kararının profesyonelce olmayan bir tutum olduğunu belirterek, yayınevinin ne kendisi ne de kız kardeşi Dylan ile temasa geçtiğini belirtti.

Hachette Book Group şirketinin New York'taki ofisinde yaklaşık 75 kişi kitabın yayımlanacak olmasını protesto etmek amacıyla işi bıraktı.

Kitabın yayınlanmayacağının açıklanmasının ardından, Dylan ve Ronan Farrow sosyal medya üzerinden şirkete ve iş bırakma eylemleriyle iptal kararını zorlayan çalışanlara teşekkür etti. Yayınevi, kitabın basılmasıyla ilgili anlaşma sağlanan telif haklarının yeniden Allen'a teslim edildiğini duyurdu.

'STEPHEN KING YAYINEVİNİ ELEŞTİRDİ'

Yazar Stephen King, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hachette'in kitabı yayınlamama kararını eleştirdi. King açıklamasında, "Woody Allen’ın kitabıyla ilgili alınan karar beni gerçekten endişelendiriyor. Bununu bay Allen’ı düşündüğüm için söylemiyorum; beni asıl endişelendiren bir yazarın susturulması" ifadelerini kullandı.

Suçlamalarla ilgili olarak 1990’lı yıllarda iki soruşturma geçiren ancak hakkında dava açılmayan Woody Allen, kendisine yönelik iddiaları reddetmişti. Bu iddialar, MeToo hareketinin son dönemdeki çalışmalarıyla yeniden gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)