Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri açıklandı

Sennur Sezer Şiir ve Öykü Ödülleri açıklandı. Ödül töreni salgın nedeniyle 1 Eylül'de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl beşincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri açıklandı. “Lillipütyen” başlıklı dosyasıyla Sultan Gülsün'ün şiir ödülüne değer görülürken; öykü dalındaki seçici kurul Hıdır Murat Doğan’ın, “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasını birinciliğe değer gördü.

ŞİİR ÖDÜLÜ

Şair Sennur Sezer’in adına, Gıda İş Sendikası ve Manos Kitap işbirliğiyle dosya bazında düzenlenen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu. Bu yılki şiir ödülünün sahibi “Lillipütyen” adını verdiği dosyasıyla Sultan Gülsün oldu. Şiir jürisinde A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç yer aldı.

Seçici Kurul Özel Ödülü ise "Porselen Güvercin" dosyasıyla Emre Şahinler'in oldu.

ÖYKÜ ÖDÜLÜ

2020 Sennur Sezer Öykü Ödülü ise Hıdır Murat Doğan’ın, “Biraz Ormanda Saklanacağım” başlıklı dosyasına verildi. Öykü jürisinde Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar yer aldı.

Jüri Özel Ödülü ise Korkuluk adlı dosyasıyla Gülizar Aytekin ve Kaldığı Yerden adlı dosyasıyla Okan Alay'a verildi.

Katılımcılara ve jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Gıda İş ve Manos Kitap temsilcileri, her yıl Sennur Sezer’in doğum gününde, 12 Haziran’da yapılan ödül töreninin bu yıl Covid 19 salgını nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü yapılmak üzere ertelendiğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)