Yazar Walter G. Andrews öldü

Walter G. Andrews 81 yaşında öldü. Andrews, Türk edebiyatı çalışmalarıyla tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Klasik Türk edebiyatı çalışmaları alanında eserler veren yazar Walter Andrews 81 yaşında öldü. Türk edebiyatının dünyaya açılmasına University of Washington'daki kürsüsü, eserleri, çevirileriyle büyük katkısı olan Walter Andrews, Baki Divanı neşri hakkında ciddi eleştiriler getiren bir yazı kalem aldı, yazı Türkçeye de tercüme edildi.

2020 yılının Ocak ayında Nisan Yayınları tarafından Andrews için Walter G. Andrews Kitabı, Osmanlı Şiiri İçin Bir Deniz Feneri adlı bir kitap yayımlandı. Walter Andrews'in yazdığı, derlediği ve ona armağan edilen Türkçedeki kitapları şöyle; Şiirin Sesi, Toplumun Şarkısı (Walter G. Andrews), Sevgililer Çağı, Erken Modern Osmanlı-Avrupa Kültürü ve Toplumunda Aşk İle Sevgili (Walter G. Andrews, Mehmet Kalpaklı), Victoria R. Holbrook’a Armağan (Der. Walter G. Andrews, Özgen Felek), Walter G. Andrews Kitabı, Osmanlı Şiiri İçin Bir Deniz Feneri (Der. Servet Gündoğdu , Atiye Gülfer Gündoğdu)

WALTER ANDREWS KİMDİR?

Walter Andrews (1939-2020), Washington Üniversitesi (Seattle) Yakın Doğu Dillleri ve Kültürü Bölümü’nde profesör olarak görev aldı. Michigan Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı üzerine master (1963) ve Türk Dili ve Edebiyatı üzerine doktora yaptı (1970). Çalışmaları arasında, An Introductuon to Ottoman Poetry (Bibliotheca Islamica, 1976), Poetry's Voice, Society's Song (W.Ü. Yayınları, 1984) ve Ottoman Lyric Poetry (M. Kalpaklı ve N. Black ile) (Texas Üniversitesi Yayınları, 1997) ile Türk edebiyatı ve kültürü üzerine çok sayıda makale bulunmaktadır. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)