Yeni e’den Haziran sayısı

Yeni e Haziran sayısı erişime açıldı. Dergi, “Serbest Zamanın Sınıfsallığı”nı tartışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Haziran 2020 tarihli 44. sayısı çıktı. Covid-19 salgını nedeniyle Nisan ayından itibaren sayılarını dijital ortamda tüm okuyuculara açan Yeni e, Haziran sayısını da aynı yolla erişime açtı.

yenie.net sitesinden dijital nüsha olarak indirilebilen dergi Haziran dosyasında işçilerin serbest/dinlenme zamanı ve iş zamanı arasındaki diyalektik ilişkiye sosyal ve kültürel boyutlarıyla yaklaşıyor. “Serbest Zamanın Sınıfsallığı” başlığıyla sunulan dosyada; Kansu Yıldırım, Ercüment Akdeniz, Mahmut Sezgin Memiş, Deniz Ortakçı, Eren Yurt, Arzu Erkan ve Fırat Turgut’un yazıları yer alıyor.

Haziran sayısında, Barış Avşar “Korona’da Gündüz Düşleri”, Nilgün Tutan “Edgar Ellen Poe Kızıl Ölümün Maskesi”, Orhan Alkaya “Nazım Keşfi Süren Bir Kıta”, Kadir Yüksel “Orhan Kemal Sokağı”, Vivet Kanetti “Kafka’da İşçi Halleri ve Güncel Okumalar”, Önder Karataş “Antakya’da Bir Şair Sosyalist: Süleyman Okay” adlı yazılarıyla yer alırken; öyküleriyle Murat Doğan, Gülizar Aytekin, Okan Alay, Ersin Temmuz, İzzet Otru ve İşçi K; şiirleriyle Özge Sönmez, Selim Şen, Sultan Gülsüm, Emre Şahinler, Bahtiyar Kaymak, Bülent Keçeli, İdris Sezgin, Turgut Kızıldağ, M. Hakkı Suçin (çeviri); ve çizgileriyle Aslı Alpar okuyucuya eşlik ediyor.

5. Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödüllerinin sahiplerinin şiir ve öyküleri de Sennur Sezer’in Musa Anter’e yazdığı mektubun devamında dergi sayfalarında yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)