Tecavüz sahnesi yer alan kitap için suç duyurusu

Ankara Barosu, Musa Dinç tarafından kaleme alınan ve ‘cinsel saldırı’ sahnelerine yer verilen ‘Gül ve Düşün’ adlı kitap hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, ‘müstehcenlik’ suçunun işlendiğini belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu, Musa Dinç’in kaleme aldığı ve Arı Sanat Yayınevi tarafından yayımlanan ‘Gül ve Düşün’ isimli çocuk kitabındaki cinsel saldırı hikayesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kitabın yazarı Dinç ve yayın evi hakkında yapılan suç duyurusunda “müstehcenkik” suçunun işlendiği belirtilerek, “Basın organlarında yer alan görsellerden de içeriği hakkında toplumun bilgi sahibi olduğu şüpheli Musa Dinç’in yazarı olduğu “Gül ve Düşün” adlı çocuk kitabında yer alan içeriği itibariyle cinsel saldırı suçunu meşru gösteren ve tecavüzü ayrıntılı şekilde anlatan ifadeler 5237 sayılı TCK 226. Maddede açıkça düzenlenmiş olan ‘müstehcenlik’ suçunu oluşturmaktadır” denildi. Baro, Dinç ve ilgili diğer sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep etti. (DUVAR)

Musa Dinç'in yazdığı çocuk kitabında 'cinsel saldırı' sahnesiMusa Dinç'in yazdığı çocuk kitabında 'cinsel saldırı' sahnesi