Kızılay-Kızılhaç Federasyonu: Aşılara dair yalan haberler ikinci pandemiye dönüştü

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu, Covid-19 pandemisinde aşılar hakkında yayılan yanlış bilgiler için çarpıcı bir uyarıda bulundu. Federasyon Başkanı Francesco Rocca aşı karşıtı haber ve yorumları 'ikinci pandemi' diye niteledi; "Bu paralel pandemiyi, yani güvensizliği de yenilgiye uğratmamız gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı geliştirilen aşılar konusunda sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu'ndan bir uyarı geldi. Federasyon Başkanı Francesco Rocca, aşı karşıtı haber ve yorumları 'ikinci pandemi' diye niteleyip, hükümetlere artan yanlış bilgilerle mücadele etme çağrısında bulundu.

'GÜVENSİZLİK, MÜCADELEYİ SÜREKLİ OLARAK SEKTEYE UĞRATTI'

Dünyanın en büyük yardım ağı olan Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Teşkilatları Federasyonu'nun başkanı, BM muhabirleri birliğinin internet üzerinden yapılan toplantısında konuştu. Rocca, "Covid-19'u yenilgiye uğratmak için, bu hastalığa verdiğimiz kolektif tepkiyi sürekli olarak sekteye uğratan ve aşılama becerimizin de altını oyabilecek olan paralel pandemiyi, yani güvensizliği de yenilgiye uğratmamız gerekiyor" dedi.

'HÜKÜMETLER ÇALIŞMA YÜRÜTMELİ'

Rocca, hükümetlere aşılar hakkında yayılan yanlış bilgiler ve güvensizlikle mücadele etmek için önlemler alma çağrısında bulundu. Kendilerinin aşı çalışmalarından gelen haberlerle 'rahatladıklarını ve iyimser olduklarını' söyleyen Rocca, "Bununla birlikte, hükümetler ve kurumlar yanlış bilgilerin kök saldığı kesimlerde güven tesis etmeli" diye konuştu.

'SADECE GÜVENSİZLİK DEĞİL, BİLGİSİZLİKLE DE İLGİLİ'

Rocca, ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi tarafından temmuz-ekim arasında 67 ülkede yapılan ve aşılara güvensizliğin ciddi oranda azaldığını tespit eden araştırmaya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Bu yüksek orandaki güvensizlik Covid-19 pandemisinin en başından beri mevcut ve virüsün toplumun her kesimine yayılmasını kolaylaştırdığı da açık... Bu sadece bir güvensizlik meselesi de değil. Aynı zamanda bir bilgi meselesi. Ne kadar şaşırtıcı görünse de, dünyada hâlâ pandemiden haberdar olmayan kesimler var." (DIŞ HABERLER)