Kızından Elon Musk'ın transfobik iddialarına rakip sosyal medya platformundan yanıt

Elon Musk'ın kızı Vivian Jenna Wilson, babasının X'teki mesajına Threads üzerinden cevap vererek babasının çocukluğunu bilmediğini, çünkü yanında olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu X, SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, kızı Vivian Jenna Wilson hakkında pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, kızının 'gey ve biraz da otistik' doğduğunu iddia etti. Wilson, babasının transfobik açıklamalarına, Mark Zuckerberg'in sahip olduğu Threads sosyal medya platformu üzerinden paylaştığı bir dizi mesajla yanıt verdi. Wilson, babasının iddialarının 'tamamen uydurma' olduğunu söyledi.

'ONA GİYMESİ İÇİN CEKET FALAN SEÇMEDİM, HARİKA DA DEMEDİM'

CNN International'ın aktardığına göre, Elon Musk, kızıyla ilgili sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Wilson'ın 4 yaşlarındayken 'kendisine giymesi için kıyafetler seçtiğini ve kendisine bunun "harika" olduğunu söylediğini' de ileri sürdü, kızına erkek kişi zamiri ile hitap ederek "Ama o bir kız değildi" dedi.

20 yaşındaki trans kadın Wilson, Musk'ın ifadelerinin 'eşcinsellere ilişkin doğru olmayan basmakalıp düşünceler' olduğunu söyledi. Wilson, Threads'ten yaptığı paylaşımda, "Onun giymesi için hiçbir zaman ceket seçmedim ve kesinlikle bunların 'harika' olduğunu falan söylemedim çünkü tam anlamıyla ne s***m bir şey. Dört yaşındayken harika kelimesini kullanmadım. Çünkü bir daha ifade etmem gerekirse dört yaşındaydım" dedi.

'NASIL BİR ÇOCUK OLDUĞUMU BİLMİYOR ÇÜNKÜ ORADA DEĞİLDİ'

Mesajlarında, 4 yaşındayken 'müzikal ve tiyatroya da sevgisinin' olmadığını söyleyen Wilson, "Çünkü, bilirsiniz, sadece 4 yaşındaydım" ifadelerini kullandı 

Musk'ın yazdıklarının 'kelimenin tam anlamıyla hiçbir zaman yaşanmadığını' ve Musk'ın 'nasıl bir çocuk olduğunu bilmediğini çünkü çocukluk yıllarında yanında olmadığını' da anlatan Vivian Jenna Wilson, "Orada olduğu kısa zamanda da yılmaz bir şekilde feminenliğim ve kuirliğim için taciz ediliyordum" ifadelerini kullandı.

Kaliforniya eyaletinde resmen kadın olarak tanındığını anlatan Wilson, kendisinin 'kendinden aşağıda olanların fikirlerini umursamadığını' ama aynı şeyin babası için geçerli olmadığını çünkü onun 'ilgi ve onaylanma için umutsuz durumda' olduğunu yazdı. 

MUSK: KANDIRILDIM

Musk, pazartesi günü sağ görüşlü Kanadalı podcast yayıncısı Jordan Peterson'a yaptığı açıklamada da Wilson'ın cinsiyet geçişi için gerekli olan tıbbi belgeleri imzalaması için 'kandırıldığını' savunmuş, cinsiyet geçişinin ardından woke (duyarcı) zihin virüsünü yok etmeye yemin ettiğini' anlatmıştı. Wilson, 2022 yılında Kaliforniya'da mahkemeye başvurarak adını ve kimliğindeki cinsiyet bilgisini değiştirme talebinde bulunmuş ve artık herhangi bir şekilde babasıyla bir bağlantısının olmasını istemediğini anlatmıştı. 

 

 

 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)