Klaros Kutsal Alanı'nda oyun tablası ve çatallı haç bulundu
İzmir'in Menderes ilçesindeki Klaros Kutsal Alanı'ndaki kazılarda, milattan sonra 5 ila 7. yüzyıla tarihlenen izler bulundu.
DUVAR - İzmir'in Menderes ilçesi sınırlarında yer alan, İyonya'nın pagan kutsal alanlarından Klaros Kutsal Alanı'ndaki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Zunal danışmanlığında devam ediyor.
Antik Çağ'da seçkinlerin "gelecekten haber almak" için ziyaret ettiği kehanet merkezinin yer aldığı Klaros Kutsal Alanı'ndaki yeni dönem kazılarında, milattan sonra 5 ila 7. yüzyıla tarihlenen oyun tablası ve çatallı haç gibi izler bulundu.
Kazı çalışmalarında, Helenistik Apollon Tapınağı'na ait bir dor başlığının altına kazınmış 9 taş oyun tablası ve çatallı haç motifinin yanı sıra seramik buluntular da ortaya çıkarıldı.
'KLAROS KUTSAL ALANI DAHA UZUN SÜRE YERLEŞİM GÖRDÜ'
Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, kazılarda çıkan buluntular; Roma İmparatorluğu tarafından, Hristiyanlığın resmi din olarak kabul edildiği milattan sonra 380 yılından itibaren pagan inancını simgelediği için terk edildiği veya boşaltıldığı düşünülen Klaros Kutsal Alanı'nın aslında daha uzun süre yerleşim gördüğü veya ziyaret edildiği görüşünü destekliyor.