Knidos Antik Kenti'nde 2 bin yıllık heykel başları bulundu
Helenistik ve Roma Dönemi'ne ait heykel başları bulunan Knidos Antik Kenti'nde kazılar sürüyor. Keşifler yapılan en büyük çalışmalardan birisi olarak kabul ediliyor.
DUVAR - Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Knidos Antik Kenti'ndeki Korinth Anıtı'nda çalışmalarında Helenistik ve Roma Dönemi'ne tarihlenen mermer heykel başlarına rastlanıldı.
'KNİDOS'TA SON YILLARDA YAPILAN EN BÜYÜK KEŞİFLERDEN BİRİ'
Knidos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Ertekin Doksanaltı, "Burada sürdürülen kazı çalışmalarında, en erkeni günümüzden 2 bin 400 yıl öncesine, diğerleri ise Helenistik ve Roma dönemlerine tarihlenen beş heykel başı gün yüzüne çıkartıldı. Bir tanesi antik dönemde kentlerin koruyucusu olarak bilinen Tyhke'ye ait olmak üzere, tanrıça betimlenmiş bir baş ve portre niteliğindeki kolossal diğer mermer başlar büyük heyecan uyandırdı. Korinth Anıtı ve burada bulunan heykeller Knidos'ta son yıllarda yapılan en büyük keşiflerden birisi olarak kabul ediliyor" dedi.
Emevi Kitabeleri Alanı olarak bilinen yapıda kazı ve çevre düzenleme çalışmalarının da tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirten Doksanaltı, çalışmalarda keşfedilen ve milattan sonra 7. yüzyılın sonlarına tarihlenen yeni kitabelerin de Batı Anadolu'daki İslam tarihi hakkında önemli veriler sunduğunu ifade etti.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, antik kent, sütunlu liman caddesi, agorası, iki antik tiyatrosu ve iki limanıyla ilgi görüyor.