Kocaeli’deki 104 okulda korona virüsü görüldü

Kocaeli’de 3 haftada 104 okulda vaka tespit edildi. 12 öğrenci ve 16 öğretmenin testi pozitif çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Kocaeli’de okullarda yüz yüze eğitimin üçüncü haftası geride kaldı. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, okullardaki haftalık korona virüsü raporunu yayınladı. Eğitim Sen’in raporuna göre Kocaeli’de üçüncü haftada 32 okulda 50 sınıf izolasyona alındı. 16 öğretmenin testinin pozitif çıktığı öğrenilirken 1 öğretmenin ise temaslı olduğu belirtildi. Öte yandan 12 öğrencinin testi pozitif çıkarken, 9 öğrencinin temaslı olduğu öğrenildi.

‘BIRAKTIĞIMIZ GİBİ DURUYORDU’

Yüz yüze eğitimin 3 haftasını değerlendiren Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, “1,5 yıldır okullar kapalıydı. Bu süre içerisinde korona virüsü diye bir gerçek vardı ancak okullara gelince gördük ki, hiçbir önlem alınmamış. Bıraktığımız gibi duruyordu. Okullarda çok ciddi temizlik personeli sorunu var. Sınıflar çok kalabalık” dedi.

Suphi Yıldırım

Kendisinin öğretmenlik yaptığı okuldan örnek veren Yıldırım, “Benim okulumda 2 bina var. Burada sadece 2 tane temizlik personeli var. Tüm okullarda personel sayısı çok az. Liselerin mevcudu 40 kişiden az değil. Biz bu durumda nasıl sosyal mesafeyi koruyacağız? Ek derslik, ek öğretmen ve ek temizlik personeli gerekli. Bu sorunlar giderilmediği sürece vakaların önüne geçilemeyeceğini kaydeden Yıldırım, “Okulda temizlik personeli olmayınca hijyen sağlanamaz. Sınıf mevcutlarını seyreltmek için okullarda sabahçı olmalı. Bu sorunların hepsi para ile çözülür. Ancak biliyorsunuz halka ve okullara para yok” ifadelerini kullandı.