Kocaeli'ndeki eylemlerin vazgeçilmez ismi: Yoldaş Tarçın

İzmit'teki eylemlerin 'doğal' katılımcısı Tarçın, çevredekiler tarafından yoldaş olarak adlandırılıyor. Tarçın, sokakta bir o yana bir bu yana volta atarken kendini sevdirmeyi de ihmal etmiyor.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli’nin eylemci köpeği Tarçın… Tarçın, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yapılan her eylemin ve basın açıklamasının daimi katılımcısı. Rengi nedeniyle birçok kişi ona ‘Tarçın’ diyor. Uysal, dost canlısı Tarçın, uzun yıllardır İzmit merkezde, şehrin en işlek noktası olan Yürüyüş Yolu’nda yaşıyor. Parlak tüyleri, beyaza çalan patileriyle insanların sadece gündüz kullandığı yolları gece de arşınlıyor.

O aynı zamanda İzmitlilerin aşina olduğu, başını okşadığı, çocukların parmakla gösterdiği bir arkadaş, yanından geçenlerin tebessümle baktığı bir sokak hayvanı.

SAHİBİNİN ÖLMESİNİN ARDINDAN SOKAKTA YAŞAMAYA BAŞLADI

İzmitli hayvansever Ayşe Uğuz, Tarçın’ın 7-8 yaşlarında, daha önce sahipli bir köpek olduğunu ancak sahibinin vefat etmesinin ardından 2 yaşındayken İzmit merkezin en kalabalık lokasyonunda yaşamaya başladığını anlatıyor. Tarçın’ın yaklaşık 5 yıldır sokaklarda yaşadığını söyleyen bölgedeki esnaf, Tarçın’la birbirlerine çabuk alıştıklarını ifade ediyor. Tarçın’ın bir diğer özelliği ise Yürüyüş Yolu’nda yaşlıların peşine takılarak volta atması.

İzmit’te gerçekleştirilen eylemlerin ve basın açıklamalarının daimi katılımcısı…Nerede bir eylem varsa, Tarçın orada. Açılan her pankartın önünde, bulunduğu yeri sahiplenen bir canlı, bu nedenle ona ‘Yoldaş’ diyenler de var.

Tarçın’la birçok eyleme katılan Cemre Kavuker, “Kendisi İzmit’in istikrarlı eylemcisi diyebilirim. Kendisi uluyarak ya da havlayarak bize eşlik etmeye çalışıyor. Ben ne ondan ne de onun arkadaşlarından korkuyorum. Her eylemde bizimle. Bu bana bir yönüyle de güven veriyor” diyor.