Kocasının ölen eşinin bebeğini evlat edindi

ABD’de bir kadın, doğumdan beş gün sonra vefat eden kocasının eski eşinin bebeğini evlat edindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Christie Werts isimli bir kadın, eşi Wesley Werts'in eski eşinin vefat etmesinin ardından beş günlük bebeğini evlat edindi. 

NY Times'ın haberine göre, Wesley Werts, Ağustos 2021'de eski eşinin Covid-19 nedeniyle hastanede olduğunu ve hamile olduğunu belirten bir telefon aldı. Wesley'e eski eşinin çok hasta olduğu belirtildi. Kendisi de koruyucu ailede büyüyen Christie Werts de eşine eğer 'en kötüsü' olursa bebeği evlat edinip büyüteceklerini söyledi. 

2 BİN 250 KİLOMETRE TAŞINDILAR

Wesley'nin eski eşinin solunum cihazına bağlandığı, bebeğinin ise 33 haftalıkken dünyaya geldiği belirtildi. Kadın, doğumdan beş gün sonra felç geçirerek hayatını kaybetti. Christie Werts, ölüm haberinin ardından Çocuk Koruma Servisi'ne başvurdu ve eşi ile birlikte bebeği büyütmek istediklerini söyledi. Evlat edinme süreci boyunca koruyucu aileye verilmesinden korkan aile, Ohio eyaletine bağlı Toledo şehrinden, 2 bin 250 kilometre uzaklıktaki Teksas eyaletine bağlı San Antonio şehrine taşındı.

Çift, bebek Levi'yi bir yıl sonra onu evlat edindi. Şu anda iki yaşında olan Levi, çiftin önceki evliliklerinden olan dört çocuğuyla birlikte "ailenin bir parçası".

YAŞADIKLARINI KİTAPTA TOPLAYACAK

Levi’ye doğumundan bu yana annelik yapan Christie Werts, yaşadıklarını bir kitapta toplamayı düşünüyor. Annesinin durumunu ondan saklamayacaklarını söyleyen Christie Werts, "Odasına resimler koyacağım ve annesini görünür kılacağım. Bir kitap yazacağım ve annesinin hikayesini onunla paylaşacağım. Çünkü ben de bana böyle yapılmasını isterdim" dedi.

(HABER MERKEZİ)