'Kokain değil, pudra şekeriydi' diyen Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı

Sosyal medya uyuşturucu kullandığına dair görüntülerin ardından gözaltına alınan eski AK Parti Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu, ifadesinde “Burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Pudra şekeridir” dedi. Ayvatoğlu, adli kontrolle serbest bırakıldı. Öte yandan iddianın gerçek dışı olduğunu savunan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Şüphelinin kan, kıl ve idrar örneğinin alındığı, madde kullanımına ilişkin rapor işlemlerinin devam ettiğini" belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lüks aracında uyuşturucu kullandığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından gözaltına alınan AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı. Ayvatoğlu'nun ifadesinde suçlamaları reddettiği ve “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” dediği ortaya çıktı.

Ankara Gazetecisi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre, 26 Mart’ta gözaltına alınan ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki işinden atılan Kürşat Ayvatoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesi’ne götürüldü.

Soruşturma savcısına ifade veren Ayvatoğlu, adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, Ayvatoğlu'nun haftada bir karakola imza vermesi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kürşat Ayvatoğlu, ifadesinde uyuşturucu madde kullandığı iddialarını reddederek, şaka amaçlı pudra şekeri çektiklerini öne sürdü. Ayvatoğlu ifadesinde şunları söyledi:

“Bu video, yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da benim haberim olmadan çekilmiş. Görüntülerdeki benim burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Bu madde pudra şekeridir. Biz zaten arkadaş ortamında yabancı müzik dinlerken şaka, taklit amaçlı sanki uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi yaparak eğleniyorduk. Bazen burundan sanki kokain çeker gibi bazen de esrarlı sigara içer gibi yapmış olduğumuz şakalar vardır. Ancak bugüne kadar yapmış olduğum bu şekildeki şakaları kesinlikle videoya çekmedik. Zaten bu görüntünün de benim haberim olmadan çekildiği aşikardır. Benim kesinlikle hayatım boyunca kokain maddesi kullanmadım.”

Kendisine şantaj yapıldığını iddia eden Ayvatoğlu, “Ben hiç kimseyi uyuşturucu maddeye özendirmedim. Çünkü ben bu görüntülerde uyuşturucu madde kullanmıyorum. Bu konuyla ilgili olarak mağdurum. Bana şantaj yapıldı. Bu konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunacağım” dedi. 

BAŞSAVCILIKTAN YALANLAMA 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Görüntülerin çıkmasının ardından AK Parti ile ilişiği de kesilen Ayvatoğlu'nun serbest bırakılmasına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Başsavcılık, "Soruşturma kapsamında şüphelinin kan, kıl ve idrar örneğinin alındığı, madde kullanımına ilişkin rapor işlemlerinin devam ettiğini" belirtti. 

Şüphelinin evi ve arabasında suç unsuru olabilecek delillerin toplandığını ifade eden Başsavcılık, açıklamada şu ifadeelere yer verdi: "...İfadesi alınarak 27 Mart 2021'de mevcutlu olarak Başsavcılığımıza getirilmiştir. Dosya kapsamı ve delil durumuna göre değerlendirme yapılmış olup 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve belirli yerlere başvuru şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca eylemin TCK 188 ve devamı maddeleri kapsamında olma ihtimali uyarınca soruşturma derinleştirilerek şüphelinin yanında bulunan ve kimlikleri tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir."

'KARAR DOĞRU, YANLIŞ OLDUĞU ALGISININ NEDENİ YARGIDAKİ ÇİFTE STANDART'

Avukat İsmet Hancı da tartışma yaratan karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı hukuki değerlendirmede Ayvatoğlu'nun ifadesinde kokain kullandığını kabul etmesi durumunda bile etutuklama kararı verilemeyeceğini söyledi. Hancı, Ayvatoğlu'nun serbest bırakılmasına ilişkin şunları söyledi: "Karara Şüpheli Kürşat Ayvatoğlu'nun ifadesinden bağımsız olarak söylüyorum; Yani ifadesinde kokain kullandığını kabul etseydi bile tutuklama kararı verilemezdi. Zira CMK.m.100 gereğince katalog suçlardan değil. Öngörülen caza da tutuklamayı gerektirmiyor ve Adlî Kontrol Tedbirleri yeterlidir. Kararın yanlış olduğu algısının nedeni yargıdaki çifte standartlı uygulamalardır yani yersiz ve yanlış verilen tutuklama kararlarının doğurduğu sonuçtur. Zira esrarlı sigara içti, twitt attı, LGBT flaması taşıdı diye yanlış ve hatalı tutuklama kararı verilince, verilen bu doğru karar yanlış görünüyor ve uygulama adaletsizliği doğuyor. Eğer sayın @DrMkoksal hocamızın dediği şekilde kokaini başkalarına (arabadaki şahıslara) da temin etmiş ise bu TCK.m.188 olur ve CMK.m.100 gereğince tutuklamayı gerektirir." (HABER MERKEZİ)