Köln'de patlama: 1 yaralı

Almanya'nın Köln kent merkezinde bu sabah yaşanan bir patlamada, en az bir kişinin yaralandığı bildirildi. Polis, olayın ardından bölgede operasyon başlattı.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Köln kentinde yaşanan bir patlamanın ardından polis operasyonu başlatıldığı açıklandı. Bild gazetesinin haberine göre, Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) polisi, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, Hohenzollernring yolunda operasyon başlatıldığını ve halkın bölgeden uzak durması gerektiğini bildirdi. 

Köln kent merkezinde yaşandığı belirtilen olayın bugün sabah saatlerinde yaşandığı bilgisi verilen haberde, bir temizlik işçisinin patlamada yaralandığı belirtildi. Yaralı erkeğin hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, polis durumunun ağır olduğunu aktardı. Bild'in paylaştığı görüntülerde, bir lokalin giriş bölümünün patlamada zarar gördüğü görüldü. Gazete, patlamanın da bu giriş bölümünde yaşandığı bilgisini verdi.

AA: BİR TÜRK'E AİT EĞLENCE MEKANININ GİRİŞİNDE PATLAMA OLDU

Gazetenin haberinde, bina sahibinin de görüşlerine yer verildi. Patlamanın bir restoran ve Vanity-Club girişinde yaşandığı aktarılırken, bina sahibi, "Bu, Köln'de terör (demek). Biri burada insanların olduğunu görmüş olması gerektiği halde bir patlayıcıyı infilak ettirdi. Zararın 100 bin euro dolaylarında olduğunu tahmin ediyorum" iddiasına bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) ise konuya ilişkin haberinde, Almanya'nın Köln kentinde bir Türk'e ait eğlence mekanının girişinde meydana gelen patlamanın hasara neden olduğunu aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığının belirtildiği haberde, patlama sonucu mekanın giriş kısmındaki tavan döşemelerinin çöktüğü ve camların kırıldığı kaydedildi.

EĞLENCE MEKANININ MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Eğlence mekanının müdürü Hamid Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah 06.00 civarında polis tarafından arandığını ve işletmelerinin de bulunduğu binanın girişinde patlama olduğunun söylendiğini anlattı. Nuri, şöyle konuştu: "Geldiğimizde binanın önünde polis, itfaiye ve ambulans vardı. Polis hâlâ tam olarak ne olduğunu araştırıyor ve bize bilgi verecek yani biz de tam ne olduğunu bilmiyoruz, hala polisten bir açıklama bekliyoruz. Bu binada birkaç ofis daha var, şimdilik binalara girmemize izin verilmiyor."

Öte yandan, patlamanın olduğu binanın güvenlik kamerası kayıtlarında bir kişinin girişe poşetle kutu bırakıp uzaklaştığı ve hemen ardından patlamanın olduğu görüldü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)