Kolombiya Futbol Federasyonu Başkanı ve oğlu gözaltına alındı

ABD'de yapılan Copa América finali sonrasında görevli memurları darp ettikleri ileri sürülen Kolombiya Futbol Federasyonu Başkanı Ramón Jesurún ve oğlu gözaltına alındı.

Kolombiya Futbol Federasyonu Başkanı ve oğlu. (Fotoğraflar: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Miami kentinde 14 Temmuz Pazar günü oynanan Copa América futbol şampiyonası finalindeki arbede ve yumruklaşmanın ardından, Arjantin'e karşı oynayan Kolombiya'nın Futbol Federasyonu Başkanı Ramón Jesurún ve oğlu Ramón Jamil Jesurún, Miami-Dade polisi tarafından 'darp' suçlamasıyla gözaltına alındı.

BBC'nin haberine göre, Miami polisi, 71 yaşındaki Jesurún ve 43 yaşındaki oğlunu, pazar günü Kolombiya'nın Arjantin'e 1-0 kaybettiği maç sonrasında yaşanan olaylarla bağlantılı olarak, 'bir yetkili ya da çalışana yönelik darp' suçlamasıyla gözaltına aldı. BBC'ye yazılı olarak açıklama yapan Miami-Dade Emniyet Müdürlüğü, söz konusu olayın Hard Rock Stadyumu'nda maçın bitmesinin hemen ardından yaşandığını aktardı. 

BİRDEN FAZLA GÖREVLİYİ DARP ETTİLER

Miami polisinin açıklamasına göre, Jesurún ve oğlu, sahanın girişine doğru yürürken güvenlik güçlerinden birine bağırmaya başlamıştı. Güvenlik güçlerine bunun öncesinde insanların bir süreliğine daha fazla ilerlemesini engellemeleri talimatı verilmişti. Polis, bir memurun Kolombiya Futbol Federasyonu Başkanı'nın oğlunun göğsüne 'avcu açık bir şekilde elini koyduğunu' ve bunun amacının onu geri çıkması yönünde yönlendirmek olduğunu ifade etti. Jesurún ise bunun üzerine görevliyi itti, oğlu ise memuru boynundan yakalayarak yere düşürdü. Ardında memura vurmaya, başına tekme atmaya başladı. 

Polisin açıklamasına göre, Federasyon Başkanı'nın oğlu, ayrıca o esnada yardımcı olmaya çalışan görevli bir kadına da benzer bir eylemde bulunarak onu da itti. Polis, iki şüphelinin güvenlik müdürüne de yumruk attığını aktardı. Jesurún, oğlu ve aile üyelerinin ödül törenine katılmak üzere sahaya girmeye çalıştığı değerlendiriliyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)