Kömür Kültür Sanat Merkezi açıldı

Adıyaman'ın Kömür beldesinde yeni açılan kültür-sanat merkezinde düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra verilecek eğitimlerle gençlerin kültür-sanat alanındaki yeteneklerini keşfetmeleri hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın verdiği hibe kapsamında Adıyaman’ın Kömür beldesinde yeni bir kültür-sanat merkezi inşa edildi.

24 Mayıs Cuma günü düzenlenen törenle kapılarını açan Kömür Kültür Sanat Merkezi, depremden etkilenen bölgede çocukların ve gençlerin nitelikli kültür-sanat etkinliklerine erişebilmesini amaçlıyor. 

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Diyarbakır’da uzun yıllardır faaliyet gösteren proje iştirakçileri Ma Music Center ile Amed Şehir Tiyatrosu’nun destekleriyle çocuklara ve gençlere yönelik müzik, tiyatro ve yaratıcı sanat atölyeleri düzenlenecek. Atölyelerde ortaya çıkan gösteriler, sonbaharda Kömür’de ilk kez düzenlenecek Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali’ne taşınacak.

ATÖLYELER FESTİVALE DÖNÜŞECEK

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Önce Çocuklar Derneği, çocuklara yönelik eğitici atölyeler ve eğitimler sunacak. Diyarbakır’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Ma Music Center, müzik, enstrüman ve ritim dersleriyle, Amed Şehir Tiyatrosu da tiyatro ve oyunculuk eğitimleri ile projeye katkı sağlayacak. 

Atölyelerde ortaya çıkan materyaller ve gösteriler, sonbahar aylarında Kömür 1. Çocuk ve Gençlik Festivali adı altında bir festivalle beldede ve komşu bölgelerde yaşayan herkesle buluşacak.