Konak’ın mahalleleri şiddete kapatıldı

İzmir'de 'Şiddete Karşı İletişim Projesi' kapsamında verilen eğitimin ardından Konak Belediye Başkanı Mutlu ve İGC Başkanı Gappi, vitrinlere 'Mahallemizi şiddete kapattık' etiketi yapıştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) yürüttüğü ‘Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında Konaklı muhtarlara eğitim verildi.

Belediyenin Beştepeler Sosyal Tesisi’nde düzenlenen eğitime ev sahibi Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve ilçede görev yapan muhtarlar da katıldı. Eğitimlerin ardından esnafı ziyaret eden Başkan Mutlu ve İGC Başkanı Gappi, esnafın vitrinlerine ‘Mahallemizi şiddete kapattık’ etiketlerini yapıştırarak, sokakta bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Eğitim başlangıcında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir’de çok sayıda kadın cinayeti yaşandığını ve bu konuya yoğunlaşmak gerektiğini dile getirdi. Konak’ta muhtarların duyarlı olduğunu ve hep birlikte erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı mücadele edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Çok duyarlı muhtarlarımız var. Bugün herkes burada ve biz erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı sesimizi en yüksek şekilde çıkarmaya ve kadını daha da güçlendirmeye hazırız. Biz elimizden ne geliyorsa belediye olarak, muhtarlar olarak çabalayacağız. Muhtarlarımız projeyi çok önemsiyor, biliyorum. Ben de çok önemsiyorum. Çünkü sizler sadece insanların yoldaki çukur için ya da otobüsünün sefer sayısını artırmak için aradığı insanlar değilsiniz. Sizler aslında o mahallenin gerçekten sığındığı, kendisini, bir anlamda canını emanet ettiği kişilersiniz. Ve dolayısıyla sizin buradaki varlığınız, bir kadının, bir çocuğun bile hayatını kurtarırsa bence bu proje başarıya ulaşmış demektir. Konak’ta yeni dönemde kadının sesinin daha güçlü çıktığı, çocukların ve diğer her türlü istismara uğrayanların yanında olan, onları koruyan bir dönemi yaşamak istiyoruz.”

'BİR MAHALLENİN GERÇEK KANAAT ÖNDERİ MUHTARIDIR'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de yerel yönetimler içerisinde muhtarların şiddete karşı gerçekleştirdikleri çalışmaların önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, her birinin şiddete karşı birer Nar elçisi olduğunu dile getirdi. Muhtarların ombudsman görevini üstlendiğini söyleyen Başkan Gappi, “Bir mahallenin gerçek kanaat önderi muhtarıdır. Bir mahallede aslında hem şiddet gören insanın hem şiddeti uygulamaya meyilli olanların nasıl davranması gerektiğinin ana formülü muhtarların bakışıyla çıkar. O mahallesine hakim muhtar aslında bir ombudsman görevini üstlenir” diye konuştu.