Konak’ta çocuklar için dayanışma şenliği düzenlenecek

Konak Barbaros Mahallesi’nde mahalle muhtarlığı ile Konak Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve İzmir Müzisyenler Derneği’nin katkılarıyla çocuk şenliği düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Barbaros Mahallesi’nde Konak Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve İzmir Müzisyenler Derneği’nin katkılarıyla çocuk şenliği düzenlenecek. 6 Temmuz günü Adile Naşit Parkı’nda yapılması planlanan şenlikte, çocukların yıl boyunca yaşadıkları yorgunluk ve stresten kurtulmaları hedefleniyor.

Mahallede bulunan çocukların yanı sıra ailelerin ve halkın da bir araya geleceği etkinlikte, çocuklar uzman eğitimciler eşliğinde oyun oynayacak ve dans edecek. Barbaros Mahallesi muhtarlığının da katkılarıyla düzenlenecek olan şenlik, mahallede yapılacak ilk etkinlik olma niteliğini taşıyor.

‘DAYANIŞMAYI ARTIRDIĞI GİBİ ÇOCUKLARDA FARKINDALIK OLUŞTURACAK’

Eğitimci Melike Sargın, Barbaros Mahalle Muhtarı Gülenay Suna görüştüklerini ve mahallede daha önce çocuklar için bir etkinlik yapılmaması nedeniyle de şenlik yapma kararı aldıklarını söyledi. Şenliğin aynı zamanda mahalledeki ailelerin ve halkın birbirini tanımasına da olanak sağlayacağını belirten Sargın, bu tarz etkinliklerde yerel yönetimlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Sargın, “Yerel yönetimlerin, çocuklara ve eğitime destek vermesi bir zorunluluktur. Ancak yerel yönetimler her zaman her yere yetemeyebiliyor ve halkın, ailelerin, çocukların talepleri bazen ertelenebiliyor. Böyle durumlarda ise devreye giren şey dayanışma oluyor. Kâr amacı gütmeyen, yalnızca çocukların kaliteli ve eğlenceli zaman geçirebilecekleri bu tür etkinlikler, toplumda dayanışmayı artırdığı gibi çocuklarda da farkındalık oluşturacak” diye konuştu.

Melike Sargın
Melike Sargın

Şenliğin çocukların sadece eğlenmelerini sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda onların geleceğe daha umutlu ve güçlü bir şekilde bakmalarına da yardımcı olacağını söyleyen Sargın, “Her çocuk, sevgiyle büyüdüğü bir ortamda mutlu olmayı ve başarılı olmayı hak eder. Çocuklar ve aileler için unutulmaz bir gün olacağı gibi mahallede dayanışmanın ve birlikte olmanın en güzel örneklerinden biri sergilenecek” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler konak çocuk şenlik