Kongo'da saldırı: 26 kişi hayatını kaybetti

Afrika ülkesi Kongo'nun Oicha kasabasında düzenlenen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Saldırıdan IŞİD'e bağlı bir örgütün sorumlu olabileceği ifade edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Afrika ülkesi Uganda'da Oicha kasabasında dün akşam gerçekleştirilen saldırıda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, kasabanın belediye başkanı, saldırının ülkenin doğusunda faaliyet gösteren ve daha önce IŞİD'e bağlılığını açıklayan Müttefik Demokratik Güçleri (ADF) tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. 

4 KİŞİ YARLANDI

Oicha Belediye Başkanı Nicolas Kikuku'nun verdiği bilgilere göre, saldırı 23 Ekim Pazartesi akşamı yerel saatle 23.00 sıralarında meydana geldi. Saldırıda dört kişinin yaralandığı, yaralıların hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Saldırıyı doğrulayarak ADF'yi sorumlu tutan yerel aktivist Kasereka Kasayirio da "Üzücü çünkü bu sefer uyarı yoktu" diye konuştu.

Uganda ve Kongo, iki yıl önce silahlı örgütleri bölgeden çıkarmak için ortak bir askeri operasyon başlatmıştı. Uganda ordusu, eylül ayında yaptığı bir açıklamada, 560'tan fazla militanın öldürüldüğünü ve bazı kamplarının yok edildiğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER) 

Etiketler Kongo saldırı IŞİD