Konya'da KOMEK eğitimleri kız-erkek öğrenci olarak ayrıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat Eğitim Merkezleri ve Konya Meslek Edindirme Kursları'nda 7-14 yaşlarındaki kız ve erkek öğrencilerin ayrı binalarda derslere alınacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat Eğitim Merkezleri (ASEM) ve Konya Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) kız ve erkek öğrenciler ayrı binalar ders alacak.

KOMEK tarafından 7-14 yaş arası için açılacak “Genç KOMEK Atölye” eğitiminde verilecek Algoritma, Kodlama, İngilizce, Gitar, Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma gibi derslerin kız ve erkek öğrenciler için farklı ilçelerde bulunan ASEM merkezlerinde yapılacağı açıklandı.

KOMEK'ten yapılan duyuruya göre, kız öğrenciler Selçuklu ASEM, erkek öğrenciler Karatay ASEM binasında eğitim görecek. Alaaddin KOMEK binasında ise sabahleyin kız öğrenciler, öğleden sonra erkek öğrenciler için kurs açılacak. KOMEK'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Konya şehir merkezinde bulunan KOMEK içinde, sabah saatlerinde kız öğrencilere öğleden sonra ise erkek öğrencilere ders verileceği bilgisi paylaşıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GELDİ

ANKA'nın haberine göre KOMEK yetkilileri, uygulamanın yeni olmadığını, KOMEK genelini kapsamadığını, sadece Genç KOMEK eğitimi çalışmalarında uygulanacağını belirtti. Sosyal medyada ise uygulamaya tepki geldi. KOMEK'in paylaşımına yorum yapan bir kullanıcı, “Üzüldüm, iki oğlum var onları kaydedecektim. Selçuklu ASEM, 10 dakika bize, Karatay uzak kaldı maalesef” yorumunu yaptı. Bir başka yorumda ise “kodlama” dersiyle cinsiyet ayrımının ilgisinin olamayacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler konya komek