Konya'da 'rozet' tartışması: MHP'liler TKP'lilere saldırdı

MHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı yanında MHP rozetleri takan kişilerle oy kullandı. TKP'lilerin uyarısı üzerine MHP'liler müşahitlere saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Türkiye’de milyonlarca seçmen cumhurbaşkanını ve parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işlemi sürerken birçok kentten sandıklarda saldırılar, usulsüzlükler ve engelleme girişimi haberleri geldi.

KONYA'DA MHP'LİLER SALDIRDI 

Konya’nın Meram ilçesindeki Konya Lisesi’nde MHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, oy kullanmaya geldiği esnada yanında MHP ve Ülkü Ocakları rozetleri bulunan kişilere uyarıda bulunuldu.

Sol'un haberine göre seçmenlerden gelen rozet uyarısından sonra rozetli kişilerden birkaçı insanlara hakaret etti. TKP müşahitleri duruma müdahil olarak herhangi bir siyasi oluşumun simgesini takmanın yasak olduğunu vurguladı. Ülkü Ocakları ve MHP üyesi olduğunu söyleyen kişiler müşahitlerin üzerine yürüdü ve tehditte bulundu. İddiaya göre, çevredeki polisler ise duruma müdahale etmedi. Olay seçmenlerin de araya girmesiyle son buldu. TKP’li hukukçular olaydan hemen sonra tutanak tutarak MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri ile okulda görevli olan kolluk kuvvetleri hakkında şikayette bulundu.

Etiketler mhp tkp