Konya’da yüzlerce kişi tam kapanmaya rağmen Kudüs için toplandı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde yüzlerce kişi Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı protesto etmek için bir araya geldi. Eylemde sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek için “Filistin Destek Mitingi” düzenledi.

Platform hazırladığı görselde tam kapanmaya rağmen tüm Konyalıları ikindi namazının ardından mitinge katılmaya davet etti. Konya Valiliği, sosyal medya hesaplarından hızla yayılan miting çağrısı üzerine yazılı açıklama yaptı.

KONYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA: BİZ İZİN VERMEDİK

Valilik, kitlesel toplantılar yapılmasının vatandaş sağlığı açısından ciddi risk oluşturacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Kudüs'te yaşanan zulüm hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın tepkisi de yerinde, haklı ve çok saygıdeğerdir. Konya'da “Filistin Destek Mitingi” için valilik izni bilgileri doğru değildir. Kitlesel toplantılarının yapılması vatandaşımızın sağlığı açısından ciddi risk oluşturup kısıtlamaya tabidir. Hemşerilerimizin bulaş riskini artıracak toplanmalardan uzak durması, bu konuda hassas davranması salgın önlemleri konusunda son derece önemlidir.”

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Valiliğin uyarılarına rağmen yüzlerce kişi Mevlana Meydanı’nda bir araya geldi. Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, İsrail aleyhine slogan atarken sosyal mesafe kuralIarını ise hiçe saydı. Polis ekipleri de sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunurken, Konya vali yardımcısının da sık sık mitingin sonlandırılması için el işareti yapması dikkat çekti.

‘MİTİNG SALGIN ŞARTLARINA UYGUN YAPILDI’

Mitingde konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, konuşmasının başında mitingin salgın şartlarına uygun yapıldığını vurguladı. “İsrail’e dur demenin vakti gelmiştir” diyen Görgülügil şunları söyledi: “Ramazan-ı Şerif’in son günlerinde kardeşlerimiz bizim adımıza büyük mücadele veriyorlar. Onlara dualarımızla, ibadetlerimizle destek verirken, aynı zamanda zulmü insaf sahibi tüm kesimlere de duyurmamız gerekiyor. Elimizden geleni, arkamıza koymamamız gerekiyor. Sizin izanınız, anlayışınızdan hiç şüphe duymadık.” (DUVAR)