Köpeğine şiddet uyguladı, gözaltına alındı: Yeniden sahiplendirildi

Eskişehir'de sokakta köpeğine şiddet uygularken cep telefonuyla görüntülenen şüpheli gözaltına alındı. Köpek yeniden sahiplendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi’nde Y.K. (28) köpeğine sokakta şiddet uyguladı. Y.K elinde taşıdığı hayvanı bir süre sonra yere attı. Y.K’nin köpeğine şiddet uyguladığı anlar sokaktaki bir kişi tarafından cep telefonuyla kayda alınarak sosyal medyada paylaşıldı.

DHA'nın haberine göre görüntüler kısa sürede yayılırken, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri kimliği tespit edilen Y.K’yi, savcılık talimatıyla gözaltına aldı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Y.K, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Hakimlik, Y.K’nin köpeğinin yeniden sahiplendirilmesine karar verdi. 

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Şüpheli Y.K, adliyeden çıktıktan sonra kendisinin cep telefonuyla kayda alındığı Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Taşdelen Sokağa gidip, görüntü çekip sosyal medyada paylaştığı belirtilen kişileri bağırarak tehdit etti. Bir süre sonra da sokaktan ayrıldı. Bu anları da cep telefonuyla görüntüleyenler, şüpheli Y.K'den şikayetçi oldu. 

Öte yandan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Y.K’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Mahkemece, Y.K. hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Y.K, cep telefonuyla kendisini görüntüleyen kişileri tehdit ve savcılık itirazının üzerine polis ekiplerince yakalanarak ikinci kez gözaltına alındı.

KÖPEĞİ ZABIT KATİBİ SAHİPLENDİ

Şüpheli Y.K'nin şiddet uygulayıp, eziyet ettiği köpeği ise mahkeme kararıyla hayvan barınağına teslim edildi. Eskişehir Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Özge Canbul, olayın duyulmasının ardından köpeği sahiplenmek isteyerek müracaatta bulundu. Canbul, sahiplendirme işlemlerini tamamlayarak köpeği barınaktan teslim alarak köpeğe Pamuk adını verdi.  

'YAŞADIKLARINI UNUTTURACAĞIZ'

Şiddete maruz kalan köpeği sahiplenen zabıt katibi Canbul ise Pamuk'a bugüne kadar yaşadıklarını unutturmak istediğini belirterek, "Bundan sonra yavrumuza güzel bir hayat sunacağız. Bu süreçte desteğini bize esirgemeyen Başsavcımıza duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.  

 

 

 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)