Köpekli saldırıda bilirkişi raporu istendi

Mahkeme, Yılmaz çiftini köpekli işkence ile yaralamaktan yargılanan polis Serdar Gök’ün, köpekli işkenceyi kasten yapıp yapmadığına dair köpek eğitim merkezinden bilirkişi raporu istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis Atakan Arslan'ı öldüren Muhammed Emin Cura'nın yakalanması için 31 Mayıs 2020'de başlatılan operasyon sırasında evlerinin kapısı kırılan Menice ve Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerine köpek salarak, yaralanmalarına neden olan polis S.G.'nin yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada Yılmaz çiftinin avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, 19 Mayıs’ta mütalaanın verildiğini hatırlattı. Dosya evrakları arasında köpeğin talimat üzerine saldırıp saldırmadığına dair köpek eğitim merkezinden bilirkişi raporu yer almadığını kaydeden mahkeme başkanı, köpek eğitim merkezinden bilirkişi raporu gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yılmaz çiftinin üzerine köpek salarak, yaralanmalarına neden olan polis Gök hakkında savcı, "kasten yaralama" suçundan 2 ile 6 yıl arasından hapis cezası istemişti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
 
İKİNCİ SALDIRI

Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerine köpek salarak, yargılanan polis S.G. bu saldırıdan 26 gün sonra yine Diyarbakır'da Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin'in evine yapılan baskında köpekle işkencede bulundu. Çetin'in şikâyetiyle S.G. hakkında Diyarbakır 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde "basit yaralamadan" dava açıldı. Burada açılan dava da devam ediyor. (HABER MERKEZİ)