Körfez Belediyesi’nde 'sahte iş' soruşturması: Milyonlarca lira gitmiş

Körfez Belediyesi’nde yedi kişi hakkında 'sahte iş bitirme' soruşturması açıldı. Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ün yaptığı başvuru sonucunda belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne soruşturma izni çıktı.

Körfez Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ – AK Partili Körfez Belediyesi’nde önceki dönemlerde görev yapmış bir memur, bir müdür ve bir başkan yardımcısının adının karıştığı iddia edilen olayda 100’e yakın firmaya haksız şekilde iş bitirme belgesi verildiği ortaya çıktı.

Bu şekilde milyonlarca liralık işin yapılmış gibi gösterildiği ve söz konusu firmaların belgelerle birden fazla ihaleye girdiği öne sürüldü. Yapılan suç duyurusu üzerine Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde çalışan yedi görevli için soruşturma izni çıktı.

HAYALİ İŞ BELGELERİ, EVRAKTA SAHTECİLİK

Geçtiğimiz temmuz ayında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, iddialar üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Görevi kötüye kullanma, hayali iş belgeleri ile evrakta sahtecilik iddiaları üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü belediyeye baskın gerçekleştirmiş ve evraklara el koymuştu. Söz konusu konu iddialar ile ilgili müfettişler rapor hazırlayarak bakanlığa göndermişti. Bu süreç sonucunda Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde çalışan yedi görevli için soruşturma izni çıktı.