'Köstebeklik'le suçlanan eski polis ajanlık suçlamasıyla tutuklanmış

Uyuşturucu kaçakçısına içerden bilgi sızdırdığı gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı verilen eski polisin MOSSAD'a ajanlık yaptığı suçlamasıyla cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli 12 ilde, 4 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Kuyu-4' operasyonunda örgütlerin elebaşılığını yaptıkları iddia edilen Mert Orhan Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın da aralarında bulunduğu 47 kişi yakalandı. 'Hayalet' lakaplı Orhan Üngan'ın da aralarında bulunduğu 32 kişi cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında iki de eski polis bulunuyor.

12 Punto'dan Ersin Eroğlu'nun haberine göre hakkında gözaltı kararı verilen polis memurları Görkem Özgel ile Ömer Faruk Gezer kişisel bilgileri 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Üngan'a iletmekle suçlanıyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİ ORHAN ÜNGAN'A İLETMEKLE SUÇLANIYORLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine incelenen HTS kayıtlarına göre masabaşı görevde bulunan polis memuru Görkem Özgel, kişisel bilgileri elde ederek İMO adlı haberleşme programı üzerinden meslektaşı Ömer Faruk Gezer'e iletmiş.

Ömer Faruk Gezer ise SKY- ECC adlı haberleşme programını kullanarak bu bilgileri uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Orhan Üngan'a ulaştırmış. Orhan Üngan'ın bu bilgiler karşılığında 'tatil parası' adı altında polislere ödemeler yaptığı da ileri sürüldü. 

Orhan Üngan'a 2020-2021 yıllarından kişisel bilgileri gönderen Ömer Faruk Gezer'in Mart 2024'te yapılan MOSSAD casusluk operasyonuyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.

FİLİSTİNLİLERİN BİLGİLERİNİ DE MOSSAD'A SIZDIRMIŞLAR

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Mart 2024'te süzenlenen operasyonla Ömer Faruk Gezeri'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilmişti.  Bazı Filistinliler ve bu kişilere ait şirketlerin bilgilerini para karşılığı MOSSAD'a sızdırdığı belirlenen 8 şüphelinin kimlik ve adreslerini tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda 7 kişiyi gözaltına almıştı yakaladı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polisler arasında FETÖ'den ihraç olan polis İsmail K'nin evinde yapılan aramada ise 4,5 kilogram kokain ile hassas terazi ele geçirilmişti. Operasyon kapsamında yakalanan Özkan Ş.'nin polislikten ihraç edildiği, Ömer Faruk Gezer'in kendi isteğiyle istifa ettiği, Ercan K'nin de emekli polis olduğu belirlenmişti.

(HABER MERKEZİ)