Köylüler çöp tesisine karşı belediye önünde: O başkan buraya gelecek

Erdoğan köyünde yapılmak istenen çöp tesisine karşı çıkan köylüler, Bursa Büyükşehir Belediye binası önünde eylem düzenledi. Köylüler, Başkan Aktaş'ın karşılarına çıkmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

BURSA - Yenişehir ve Kestel ilçelerinin kesişim noktasında bulunan Erdoğan köyüne Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği çöp tesisinde belediyenin geri adım atmaması üzerine köylüler, belediye binası önünde saat bugün eylem gerçekleştirdi.

Belediye binası önüne gelen yaklaşık 150 köylü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı bina dışına çağırarak görüşme talep etti. Güvenlik görevlerinin engel olmaya çalıştığı köylüler, başkanla görüşene kadar geri dönmeyeceklerini belirtti. Köylülere, DOĞADER üyeleri de destek verdi.

Köylülerin dağılmaması üzerine, Alinur Aktaş temsilen 4 kişi ile görüşmeyi kabul etti.

'KÖYÜMÜZDE ÇÖPLÜK İSTEMİYORUZ'

Erdoğan köyü ağırlıkla hayvancılıkla geçimlerini sürdürüyor. Köyün en uzak yerine 300 metre mesafede, orman ve mera alanda yapılmak istenen çöp tesisine karşı açılan dava sonuçlanmış değil. Bursa 3. İdare Mahkemesi'nde devam eden dava süreci, karar aşamasında. Ancak geçen hafta tesisin yapılacağı yerde işaretlenmiş ağaçların kesimi için köye gidilmesi üzerine köylülerin öfkesi arttı. Köylüler, mahkeme sonuçlanmadan ‘acele’ edilmesine tepki gösterdi.

‘ERDOĞAN KÖYÜ BURSA'NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL’

Belediye önünde, ‘köyümüzde çöplük istemiyoruz’, ‘ağaçları kesinin kolları kırılsın’ sloganları atan köylüler, kendilerini engellemeye belediye çalışanlarına ‘sizi biz oraya getirdik’ dedi. Ayrıca belediye yetkilileri basının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Kısa süreli tartışmanın ardından kendisini yetkili olarak tanıtan bir kişi alandan uzaklaştırıldı. ‘Başkan buraya’ diye slogan atan köylüler, “Bizim köyde oyları 200'ün altına düşmedi, şimdi gelsin karşımıza çıksın” ifadelerini kullandı. Köylüler, Erdoğan köyünün Bursa'nın çöplüğü olmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Belediye binası önünde söz alan DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, Alinur Aktaş’ın köylüleri çiğnemeden meşelik alana giremeyeceğini söyledi. Demir şöyle devam etti: “Alinur Aktaş projeden ya vazgeçecek ya da vazgeçecek. Biz sonuna kadar köylülerin yanında olup onlarla birlikte hareket edeceğiz. Her şey ‘yeşil’ olarak anılan Bursa için.”