Kraliçe Elizabeth'in 95'inci yaş günü kutlamaları iptal edildi

Geçtiğimiz günlerde vefat eden eşi Prens Philip'in yasını tutan Kraliçe 2. Elizabeth'in, bugün kutlanan 95'inci doğum gününde tören yapılmayacağı açıklandı. Top atışları da iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de top atışlarıyla kutlanan Kraliçe 2. Elizabeth'in 95'inci doğum gününde, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in vefatı nedeniyle tören yapılmayacağı duyuruldu. İngiliz basını, 99 yaşında vefat eden ve geçtiğimiz günlerde cenazesi düzenlenen eşi Philip'in yasını tutan Kraliçe 2. Elizabeth'in doğum gününün 'sessiz geçeceğini' yazdı. Kraliçe, geçtiğimiz yıl korona virüsü salgını nedeniyle 94'üncü yaş günü kutlamalarını da iptal etmişti. 

'BİRÇOK İYİ DİLEK MESAJ ALDIM'

Geleneksel olarak Hyde Park ve Londra Kalesi’nden yapılan top atışlarının da iptal edildiği ve her yıl kamuoyuyla paylaşılan resmi portrelerin yayınlanmayacağı aktarıldı. Kraliçe, 95'inci doğum günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada "Bugün, birçok iyi dilek mesajı aldım. Ailem ve ben, son günlerde bize verilen destek için hepinize teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

'HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM'

Kraliçe'nin doğum gününü sosyal medyadan kutlayan Başbakan Boris Johnson ise, “Başbakan olarak ona hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi. 

Kraliçe'nin bir değil iki doğum günü var. 21 Nisan 1926 günü dünyaya gelen Kraliçe 2. Elizabeth'in 'resmi' olan doğum günü ise genellikle haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanıyor. (DIŞ HABERLER)