Kremlin: Putin, Biden'ın yeni yılını kutlamayacak

Putin'in Biden'ı yeni yıl için tebrik etmeyi planlamadığını söyleyen Peskov, "Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin mevcut düzeyinde tebrik için zaman yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ı yeni yıl için tebrik etmeyi planlamadığını belirtti. Peskov, "Karşılıklı düşmanlığa o kadar derinden girdik ki, Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin mevcut düzeyinde tebrik için zaman yok" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Kremlin basın servisinin her zamanki gibi Putin'in tebrik edeceği kişilerin bir listesini hazırlayacağını açıkladı.

PUTİN, 'VURURUZ' DEMİŞTİ

Rusya lideri Putin, ABD'nin Ukrayna'ya sevk etme kararı aldığı Patriot hava savunma sistemlerinin 'meşru bir hedef' olacağını söylemiş, "Yüzde 100 vuracağız. Patriotlar oldukça eski sistemler" ifadelerini kullanmıştı. Ukrayna ile müzakerelere ilişkin ise, masadan kalkan tarafın kendileri olmadığını söyleyen Putin, "Bu süreçte taraflarla kabul edilebilir konular üzerine müzakerelere hazırız. Müzakereleri reddeden biz değildik" demişti. (DIŞ HABERLER)