Kremlin: Türkiye'de gözaltındaki Rus gazetecilerin bırakılmasını umuyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, geçen hafta İstanbul'da gözaltına alınan iki Rus gazetecinin 'serbest bırakılmalarını' umduklarını söyledi. Peskov, "Diplomatlarımız Türk tarafı ile temas içinde. Diyalog yolu ile bu olayı çözebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov geçen haftadan beri Türkiye’de gözaltında bulunan Rus gazetecilerin yakında serbest bırakılacaklarını umduklarını belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre, Peskov İstanbul’da çekim yaptıklarını sırada polis tarafından gözaltına alınan iki Rus gazeteciye ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Diplomatlarımız Türk tarafı ile temas içinde. Diyalog yolu ile bu olayı çözebileceğimizi düşünüyoruz. Gazetecilerimizin en yakın zamanda serbest bırakılmalarını bekliyor ve umuyoruz.”

'NEDENLERİNİ İNCELİYORUZ'

Kremlin Sözcüsü, Rus gazetecilerin Türkiye’de gözaltına alınmalarını düşmanca bir adım olarak görüp görmedikleri sorusuna cevap olaraksa, ‘iki gazetecinin gözaltına alınma koşullarını ve bunun nedenlerini incelemeye devam ettiklerini’ söyledi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Rus Ntv televizyonunda çalışan gazeteciler Aleksey Petruşko ile İvan Malışkin, İstanbul'da İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezi'nin bulunduğu alanı izinsiz şekilde görüntüledikleri gerekçesiyle perşembe günü gözaltına alınmıştı. Bu kişilere yardım ettiği belirtilen bir Türk vatandaşı da gözaltındaydı.

Rus gazetecilerin gözaltına alındığı, çalışanı olduklarını Rus Ntv televizyonunun gazetecilerden bir süredir haber alamadıklarını açıklamasıyla öğrenilmişti.

Bu üç kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dört gün süren sorgunun ardından bugün Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildikleri belirtildi. (Sputnik, DIŞ HABERLER)