Kremlin'den İstanbul müzakereleri açıklaması: Abramoviç Rus heyetinin resmi bir üyesi değil

Kremlin bugün İstanbul'da yapılan Rusya-Ukrayna müzakereleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya heyetinde yer alan Rus milyarder Abramoviç'in "heyetin resmi bir üyesi olmadığı" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da müzakerelerin başlamasının ardından Kremlin'den ilk açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, İngiltere'nin mal varlığına el koyduğu Rus milyarder Roman Abramoviç'in de Rusya müzakerecileri arasında yer aldığını doğruladı. Peskov, Moskova'da yaptığı açıklamada İstanbul'da yapılan görüşmelerle ilgili "Önemini bugün veya yarın tam olarak anlayabileceğiz” diye konuştu. 

'ABRAMOVİÇ HEYETİN RESMİ BİR ÜYESİ DEĞİL'

Abramoviç’in bugünkü toplantıda Rusya heyetinde yer almasına da değinen Peskov, "Rus heyetinin resmi bir üyesi değil" dedi. Abramoviç’in zehirlenmesi iddialarına da değinen Peskov, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ‘kirli bilgi savaşının’ bir parçası olduğunu söyledi.

Rossiya 24 televizyon kanalı (VGTRK) tarafından yayınlanan bir videoda Rus milyarder Roman Abramoviç'in Rus heyetinde yer aldığı görülmüştü. 

Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında bir görüşme olup olmayacağı sorusuna ise Peskov, "İlişkiler kişisel hakaretlerden etkilenmeyecektir" sözleriyle yanıt verdi. Peskov, ABD ve Rusya arasında diyaloğa halen ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

'İSTANBUL GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ HEYET BAŞKANLARI GÖRÜŞTÜ'

Rus haber ajansı Interfax'in haberine göre, müzakereyle ilgili ajansa konuşan bir Rus yetkili, Rus heyetinde yer alan Vladimir Medinsky ve Ukrayna heyetinden David Arahamia'nın İstanbul müzakeresi öncesi birebir görüşme yaptığını söyledi. Haberde, görüşmeye ilişkin "Heyet başkanları arasında yaklaşık bir saat süren müzakereler, Ukrayna'nın olası tarafsız statüsünün şartlarını gündeme getirdi" dedi. (DIŞ HABERLER)